Η Τουρκία υπερέβη τα όρια: Παρενόχλησαν το σκάφος στο οποίο επέβαινε ο ΠτΔ!

323

Σε μία πρωτοφανή πρόκληση προχώρησαν οι Τούρκοι κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς έφτασαν στο σημείο να «παρενοχλήσουν» το αεροσκάφος που επέβαινε ο Προκόπης Παυλόπουλος προσεγγίζοντας τη Ρόδο.

Οι Τούρκοι χειριστές των ραντάρ επικοινώνησαν με το αεροσκάφος και προειδοποίησαν τον πιλότο του αεροσκάφους πως παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αυτή δεν ήταν η μοναδική πρόκληση των Τούρκων.

Οι Τούρκοι προειδοποίησαν εκ νέου τον πιλότο του Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας στο οποίο επέβαιναν  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος,   πως βρίσκεται εντός του τουρκικού FIR την ώρα που το ελικόπτερο είχε κατεύθυνση το Φαρμακονήσι, πάνω από το οποίο γίνονται συχνά παραβιάσεις.

Τι δήλωσε νωρίτερα  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε δηλώσει σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις: «Δεν λέμε, λοιπόν, τίποτα άλλο στην Τουρκία για την ευρωπαϊκή της πορεία,  Σεβάσου το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του. Σεβάσου το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και εδώ είμαστε. Προοδευτικά, και αφού μπορέσει ν’ απορροφήσει αυτό το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο δρόμος της είναι ανοιχτός. Αυτό το κεκτημένο και, ταυτοχρόνως, το διεθνές δίκαιο ορίζουν ορισμένα πράγματα»

Και αυτά τα ευρωπαϊκά και ελληνικά σύνορα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα προσδιορίζει ευθέως το διεθνές δίκαιο.

«Στην περιοχή που βρισκόμαστε, σ’ ολόκληρο το Αιγαίο, είναι από τη μια πλευρά η Συνθήκη της Λωζάννης και από την άλλη η Συνθήκη των Παρισίων του 1947, η οποία αφορά την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στον Εθνικό μας κορμό. Αυτά τα δύο στοιχεία της διεθνούς νομιμότητας, Συνθήκη της Λωζάννης και Συνθήκη των Παρισίων του 1947, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η Ευρωπαϊκή πολιτική. Είναι η θεσμική βάση που οριοθετεί τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης, τα οποία εσείς φυλάσσετε ως ελληνικός, αλλά και ευρωπαϊκός στρατός», επισήμανε, ενώ ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες:

«Και τι λένε αυτές οι Συνθήκες: Λένε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα. Ούτε πάνω από τα Δωδεκάνησα, λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης, ούτε στα Δωδεκάνησα. Γιατί όταν, το 1947, παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα πλέον στην Ελλάδα και ενσωματώθηκαν στον εθνικό μας κορμό, ρητώς αναφέρεται στην Συνθήκη των Παρισίων του 1947 ότι παραχωρούνται τα Δωδεκάνησα και οι «παρακείμενες νησίδες»».

Σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχουν άλλες Ένοπλες Δυνάμεις στον χώρο της Ευρώπης που να πρέπει να έχουν τέτοια ετοιμότητα όπως εσείς, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σύμη, στο Φαρμακονήσι και στο Αγαθονήσι, «που να είναι επιχειρησιακά σε κάθε στιγμή έτοιμες να υπερασπιστούν το έδαφος της Ευρώπης. Κανένας άλλος Στρατός, πιστέψτε με, δεν έχει αυτού του είδους ανάγκη ετοιμότητας που εσείς έχετε. Κατόπιν τούτου και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως σ΄ αυτή την κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα, που γνωρίζουμε ποιες είναι οι θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, πρέπει να αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητα των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων, ως δυνάμεων που θωρακίζουν, το τονίζω. τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια