Η Τέχνη ανθεί στην οδό Λεμπέση

425

Στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και στην artshot Sophia Gaitani εκθέτουν τη νέα τους δουλειά ο Γιώργος Πανταζής και η Μίλυ Μαρτιώνου

Η οδός Λεμπέση, ο μοναδικός δρόμος Τέχνης στο κέντρο της Αθήνας –απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης–, φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται την άνοιξη. Έτσι, την Παρασκευή 13 Μαΐου, στις 20:00, η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η γκαλερί artshot Sophia Gaitani μάς προσκαλούν στα κοινά εγκαίνια δύο εκθέσεων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσεγγίζοντας την Τέχνη με μια άκρως εορταστική και ανοιξιάτικη διάθεση.

Σε μια βραδιά που θα «μυρίζει άνοιξη», η οδός Λεμπέση θα μετατραπεί σε μονοπάτι προς την αναγέννηση της φύσης, του πνεύματος και της διάθεσής μας. Η βραδιά θα περιλαμβάνει έργα Τέχνης, ζωντανή μουσική, συζήτηση και κρασί, ενώ το πρωί του Σαββάτου 14 Μαΐου οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια ζωγραφικής και μικροκατασκευής, τα οποία θα συντονίζουν καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί.

H μικρομέρια στον καμβά

Συγκεκριμένα, η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος φιλοξενεί μέχρι και τις 4 Ιουνίου τον Γιώργο Πανταζή στην πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Μικρομέρια, η επιβίωση της θυσίας». Τα έργα που παρουσιάζονται έχουν ως κέντρο και κοινό σημείο τη μικρομέρια, ένα λουλούδι που εμφανίζεται ανά διαστήματα μόνο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Λίγα μέτρα από τον τόπο που το γέννησε, ο καλλιτέχνης εξετάζει την εμφάνιση, την εξαφάνιση και την επανεμφάνιση του μοναδικού αυτού φυτού, μόλις 20 εκατοστών, με το μικρό ροζ άνθος, και το εντάσσει στο πλαίσιο της θυσίας και της αναγέννησης της φύσης αλλά και του ίδιου μας του εαυτού. Όπως αναφέρει ο εικαστικός – επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν. Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα) Χάρης Κοντοσφύρης, «ίσως ο πιο δυνατός εντροπικός παράδεισος να είναι αυτός ο οποίος προτείνει την αναδημιουργία του. Η δυνητικότητα, η εντροπιότητα του εντοπισμού ενός εκκολαπτόμενου σπόρου που ξαναφύτρωσε, στον μοναδικό τόπο όπου έχει εντοπιστεί, είναι βασικά στοιχεία παρατήρησης του βοτανολόγου ποιητή, του ακούραστου ζωγράφου, για τον ανείδωτο παράδεισο».

Ο Γιώργος Πανταζής μάς προτείνει τους εικαστικούς Χρήστο Σκούρτη, Ηλία Μπάρκαλη και Χάρη Κοντοσφύρη, που συμμετέχουν ως φιλοξενούμενοι στην ατομική του έκθεση και καθένας από τους οποίους συνομιλεί, και εν μέρει επεμβαίνει σε ένα διαφορετικό, κάθε φορά, έργο του. Η δράση αποτελεί μέρος της εικαστικής πλατφόρμας «Μακρύ Όχημα».

Άφθονο χρώμα

Η γκαλερί artshot Sophia Gaitani, στο πλαίσιο του θεσμού Summer Lovers, που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής «Meadow of emotions», της Μίλυ Μαρτιώνου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 21 Μαΐου. Τα έργα της καλλιτέχνιδος, δουλεμένα με τη χαρακτηριστική της τεχνική dripping, σε συνδυασμό με άφθονο χρώμα σε παχύρρευστη πάστα, δημιουργούν μικρής κλίμακας καμβάδες, όπου μέσα από την abstract απεικόνιση λουλουδιών, απλώνονται ολόκληρα λιβάδια συναισθημάτων, μεταφέροντας στον θεατή μιαν αύρα αισιοδοξίας και ταξιδεύοντάς τον σε μια ονειρική διάσταση. Σε μια εποχή που αυτό που αποζητούμε είναι η αποκοπή από την πραγματικότητα και η ένταξή μας σε μια παράλληλη, πιο αισιόδοξη ατμόσφαιρα, τα έργα της Μίλυ Μαρτιώνου αναλαμβάνουν να κάνουν ακριβώς αυτό: να μας γεμίσουν όμορφα συναισθήματα και να μας φέρουν πιο κοντά στην άνοιξη της φύσης και του εαυτού μας.

 Info

 «Μικρομέρια, η επιβίωση της θυσίας»

Διάρκεια έκθεσης: Μέχρι 4 Ιουνίου

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00-14:30 & 17:30-20:30. Τετάρτη, Σάββατο 11:00-16:00. Κυριακή, Δευτέρα: Ανοικτά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού
Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα (μετρό Ακρόπολη)
Τηλέφωνο: 0030 2111823818
www.technohoros.org / info@technohoros.org
«Meadow of emotions»

Διάρκεια έκθεσης: 13-21 Μαΐου

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12:30-14:30 & 17:30-20:30. Τετάρτη, Σάββατο: 12:30-16:00

Gallery artshot Sophia Gaitani
Λεμπέση 11, Ακρόπολη, Αθήνα (μετρό Ακρόπολη)
Τηλέφωνο: 0030 6984135085
www.sophiagaitani.gr
artshot@sophiagaitani.gr / gaitani.sophia@gmail.com

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια