Η Συλλογή της Audrey Hepburn στο σφυρί

Live και ηλεκτρονικές δημοπρασίες από τον οίκο Christie’s. Προς πώληση ρούχα, σχολιασμένα αντίγραφα σεναρίων και πρωτότυπα πορτρέτα της σταρ

658

Επιμέλεια Ζέτα Τζιώτη

Η συλλογή της Audrey Hepburn, ενός από τα πιο αγαπημένα αστέρια στην ιστορία κινηματογράφου και της μόδας, θα παρουσιαστεί στο κεντρικό κτίριο των Christie’s στην King Street στο Λονδίνο, στις 27 Σεπτεμβρίου, και με online πώληση από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου.

Η συλλογή είναι ένα εξαιρετικό αρχείο που καταγράφει τη ζωή και τη σταδιοδρομία μιας από τις πιο διάσημες ηθοποιούς του 20ού αιώνα μέσα από τον φακό των αντικειμένων που συνέλλεγε, χρησιμοποιούσε και αγαπούσε.

Είναι η πρώτη φορά που αυτά τα προσωπικά αντικείμενα, τα οποία παρέμειναν στην ιδιοκτησία της οικογένειας της Audrey Hepburn, προσφέρθηκαν προς πώληση.

Στις δημοπρασίες θα περιλαμβάνεται η εκτεταμένη προσωπική ντουλάπα της Audrey Hepburn και τα δικά της σχολιασμένα αντίγραφα σεναρίων ταινιών από τις αγαπημένες της ταινίες, όπως το Πρωινό στο Tiffany’s.

Θα περιλαμβάνονται επίσης πρωτότυπα πορτρέτα από μεγάλους φωτογράφους από το προσωπικό της αρχείο, η πλειονότητα των οποίων χρονολογείται από το 1953 έως το 1968, όταν ήταν στο ύψος της σταδιοδρομίας της οθόνης.

Θα διατεθούν προς πώληση βασικά κομμάτια από τη συλλογή, αντιπροσωπευτικά της εμφάνισης της Hepburn.

 

Τα τοπ λοτ

Σε αυτά περιλαμβάνονται ένα μπεζ αδιάβροχο Burberry (εκτίμηση £ 6.000-8.000), μια επιλογή από τις γόβες μπαλαρίνες σε ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων, με εκτιμήσεις από £ 1.500, καθώς και ένα θαλασσί σατέν cocktail dress του οίκου Givenchy (εκτίμηση £10.000-15.000).

Αξίζει να σας υπενθυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2006 μια μαύρη σατέν τουαλέτα σχεδιασμένη από τον Hubertde Givenchy πουλήθηκε στους Christie’s- South Kensington για £ 456.200.

Το φουστάνι αυτό είχε εκτιμηθεί αρχικά για £ 50.000-70.000 θέτοντας τελικά νέο ρεκόρ στην τιμή πώλησης.

 

Προσωπικά αντικείμενα

 «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε αναλάβει την πώληση αντικειμένων από την προσωπική συλλογή της Audrey Hepburn» λέει ο Adrian Hume-Sayer, διευθυντής των Private Collections.

«Οι πωλήσεις θα δώσουν στους οπαδούς και στους συλλέκτες την ευκαιρία να αποκτήσουν μοναδικά προσωπικά αντικείμενα, που δεν έχουν δει ποτέ στην αγορά, και που αναμφισβήτητα θα προσφέρουν νέες ιδέες για την αξιοθαύμαστη ζωή μιας αξιόλογης γυναίκας » προσθέτει ο ίδιος.

«Εμείς χάσαμε τη μητέρα και την καλύτερη φίλη μας και ο κόσμος έχασε ένα σύμβολο χάριτος, κομψότητας και ανθρωπιάς», δηλώνουν οι Luca Dotti και Sean Hepburn Ferrer, γιοι της Audrey Hepburn.

«Διατηρήσαμε τα συναισθήματά μας τόσο για την ίδια όσο και για τα υπάρχοντά της, η καθεμία επιλογή της σήμαινε και τη φιλοσοφία της ζωής της.

Μετά από 24 χρόνια έχουμε επικεντρωθεί σε αυτά τα στοιχεία που θέλαμε να διατηρήσουμε, καθώς και εκείνα που είμαστε στην ευχάριστη θέση να μεταδώσουμε στις μελλοντικές γενιές. Σε μια προσπάθεια να συμπεριλάβουμε όλους εκείνους που έχουν αισθανθεί την αγάπη προς την ίδια, επιλέξαμε μια συλλογή αντικειμένων που μοιράζονται με τη συνεχώς αυξανόμενη βάση των θαυμαστών της.

Με μεγάλη χαρά επιδιώκουμε να μοιραστούμε το πνεύμα της μέσω αυτής της πώλησης και των συναφών προεπισκοπήσεων της με όλους εκείνους που έχουν απολαύσει τις ταινίες της και την αίσθηση του ύφους της και έχουν ακολουθήσει την ανθρωπιστική της κληρονομιά».

 

INFO

– Audrey Hepburn, μέρος I – ζωντανή δημοπρασία 27 Σεπτεμβρίου 2017

(Christie’s – King Street 23-26 September 2017).

– Audrey Hepburn, μέρος II – online δημοπρασία 19 Σεπτεμβρίου ως 3 Οκτωβρίου.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια