Η συγκλονιστική μαρτυρία του διασώστη δίδυμων βρεφών στη Μεσόγειο [φωτο]

556
Field Coordinator on board of Dignity I, Nicholas Papachrystostomou

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στην κεντρική Μεσόγειο μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων που έχουν γίνει ποτέ στη Μεσόγειο. Ανάμεσα στους 3.000 ανθρώπους, που διασώθηκαν μέσα σε μία ημέρα, βρίσκονταν και δίδυμα βρέφη ηλικίας μόλις πέντε ημερών.
«Πρωταγωνιστής» στην διάσωση, ο Ελληνοκύπριος συντονιστής της ομάδας διάσωσης του πλοίου «Dignity I» των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» Νικόλας Παπαχρυσοστόμου.

Πρόκειται για πρόωρα βρέφη, που γεννήθηκαν στους οκτώ μήνες. Η μητέρα τους ταξίδευε μόνη. Ένα από τα δύο βρέφη έκανε εμετό, είχε υποθερμία και δεν αντιδρούσε. Η ιατρική ομάδα των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», αφού το εξέτασε, αποφάσισε να ζητήσει την επείγουσα μεταφορά του, καθώς εκτίμησε ότι η υγεία του ήταν πολύ εύθραυστη και δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει μέχρι το σκάφος της οργάνωσης να φτάσει στην Ιταλία. Έτσι η μητέρα και τα βρέφη μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στη Λαμπεντούζα και από εκεί στη Σικελία, όπου πλέον τα μωρά νοσηλεύονται σε ειδικό τμήμα νεογνών και χαίρουν άκρας υγείας.

«Αυτό που μας άγγιξε όλους σε αυτή τη διάσωση, ήταν τα δίδυμα παιδάκια πέντε ημερών. Ούτε μίας εβδομάδας ζωή δεν έχουν αυτά τα παιδιά», περιγράφει ο Νικόλας Παπαχρυσοστόμου. Το γεγονός ότι πλέον τα βρέφη έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, συμπληρώνει ο ίδιος, «για εμάς σημαίνει πολλά, γιατί επιβεβαιώνει τις προσπάθειες της ομάδας να διασώζει, εκεί που υπάρχει κίνδυνος απώλειας της ανθρώπινης ζωής».

Ένα από τα δύο δίδυμα που διασώθηκαν:

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια