Η μανία του για το pokemon go τον έστειλε φυλακή [video]

515

Κάθειρξη 5 ετών θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένας 21χρονος χρήστης του YouTube από τη Ρωσία, μετά τη σύλληψή του για απρεπή συμπεριφορά σε εκκλησία.

Συγκεκριμένα, ο Ρούσλαν Σοκολόβσκι συνελήφθη στις αρχές του Αυγούστου, να παίζει το ηλεκτρονικό παιχνίδι Pokemon Go στο κινητό του, την ώρα που βρισκόταν μέσα σε μια εκκλησία και ταυτόχρονα να καταγράφει σε βίντεο τη δραστηριότητά του.

Στην αρχή του βίντεο που ανάρτησε στο YouTube, το οποίο έχει προβληθεί μέχρι τώρα τουλάχιστον 900.000 φορές, ο Σοκολόβσκι αναφέρεται σε δημοσιεύματα εφημερίδων που προειδοποιούν ότι απαγορεύεται οι χρήστες να παίζουν το Pokemon Go μέσα σε εκκλησίες γιατί αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και τη φυλάκισή τους.

«Αποφάσισα να πιάσω κάποιο Pokemon μέσα στην εκκλησία και γιατί όχι; Πιστεύω ότι είναι ασφαλές και δεν απαγορεύεται από τον νόμο. Πάμε.», ανάρτησε ο ίδιος σαν περιγραφή κάτω από το βίντεο.

Οι αρχές της Ρωσίας ξεκίνησαν έρευνα κατά του Σοκολόβσκι αμέσως μετά την ανάρτηση του βίντεο στο YouTube.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, η τοπική επιτροπή έρευνας αναφέρει ότι ο 21χρονος κατηγορείται για υποκίνηση μίσους και προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων και ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 5 ετών, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Δείτε το βίντεο:

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια