Η Μέρκελ σπεύδει να απενεργοποιήσει τη βόμβα του Προσφυγικού

609

Τους τελευταίους μήνες δεν λείπουν οι φωνές που προειδοποιούν ότι η πληθυσμιακή έκρηξη που αναμένεται στη Μαύρη Ηπειρο την ερχόμενη 30ετία, όπως επίσης και οι συγκρούσεις και ο οικονομικός μαρασμός θα οδηγήσουν εκατομμύρια Αφρικανούς στον δρόμο προς την Ευρώπη.

Ήδη στη Σύνοδο της Μπρατισλάβα οι ηγέτες των 27 αποφάσισαν πως πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία με την Αφρική, απαραίτητη και για να καθησυχάσει τους Ανατολικοευρωπαίους, που φοβούνται τις… ορδές των προσφύγων απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Όπως και στην περίπτωση της Τουρκίας, έτσι και τώρα, η Ανγκελα Μέρκελ είναι εκείνη που αναλαμβάνει να προλειάνει το έδαφος για τη σύναψη συμφωνιών, μόνο που αυτήν τη φορά ο στόχος είναι διαφορετικός και ταυτίζεται με τα πάγια αιτήματα των Ανατολικοευρωπαίων: η προσφυγική πολιτική της Ευρώπης να προσανατολίζεται στην πρόληψη της μετανάστευσης και όχι στη διαχείρισή της.

Συμφωνία
Η Γερμανίδα καγκελάριος, που υποστηρίζει δημοσίως ότι πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία ανάλογη με της Αγκυρας, βρίσκεται σε τριήμερη περιοδεία στην Αφρική, με διόλου τυχαίους προορισμούς και συγκεκριμένα το Μάλι, τον Νίγηρα και την Αιθιοπία, χώρες-τράνζιτ για μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική.

 Η Κομισιόν, σε συνεργασία με την Ιταλία και τη Γερμανία, έχει καταρτίσει σχέδιο συμφωνίας για τη μετανάστευση με το Μάλι και τον Νίγηρα, τους δύο πρώτους σταθμούς στη μίνι περιοδεία της καγκελαρίου, όμως γίνεται φανερό ότι χρειάζονται και άλλες πρωτοβουλίες. Χθες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Νίγηρα η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε αυτό ακριβώς, προσφέροντας χρηματοδότηση και στρατιωτικά οχήματα για τη μάχη κατά των δικτύων των διακινητών ανθρώπων και των ισλαμιστών μαχητών. Επιπλέον παραδέχθηκε ότι ο κύριος ρόλος αυτής της περιοδείας είναι η σταδιακή σταθεροποίηση των αφρικανικών χωρών, μέσω της βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια