Η εύθραυστη συμφωνία με την Τουρκία στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα – Σάδερλαντ

620

Η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, αλλά και η Ευρωπαϊκή Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον ειδικό απεσταλμένο του γγ του ΟΗΕ για τη Διεθνή Μετανάστευση, Πίτερ Σάδερλαντ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε βαρύτητα στη σημασία επίδειξης αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών και η σημασία της άμεσης και πλήρους εφαρμογής του μηχανισμού μετεγκατάστασης. Ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ εξέφρασε την αναγνώρισή του στις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών και των πολιτών για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Επίσης, αναφέρθηκε στη διαθεσιμότητα των Ηνωμένων Εθνών για ανάληψη ενεργού ρόλου.

Τέλος, συμφωνήθηκε η ανάγκη να επιδειχθεί αποφασιστικότητα από τη διεθνή κοινότητα για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια