Η Ελληνική Ποπ – Ροκ 60-70-80 στην Πινακοθήκη Πειραιά

500

Ένα μουσικό πανόραμα των δεκαετιών 60-70-80 υπόσχεται η Διεθνής Λέσχη Φίλων Μουσικής Δεκαετιών 60-70-80 στη «Χρυσή Βραδιά 17» με πολλές τιμητικές διακρίσεις των πρωταγωνιστών της εποχής, προβολές σε ειδική οθόνη, μουσικές που θα επιλέξουν γνώστες της εποχής, πολλούς μουσικούς καλεσμένους, αλλά και ζωντανή μουσική από ονόματα που σημάδεψαν τις χρυσές δεκαετίες της ποπ – ροκ σκηνής.

Η Διεθνής Λέσχη Φίλων Μουσικής Δεκαετιών 60-70-80 για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στην Πινακοθήκη Πειραιά τη «Χρυσή Βραδιά 17» για να τιμηθεί η ελληνική ποπ – ροκ εκείνης της εποχής.

Ο Πέτρος Καντιάνης σε μια βραδιά με την ατμόσφαιρα του άλλοτε και με γεύση από τα αξέχαστα πάρτι της εποχής  θα παρουσιάσει και θα τιμήσει τα μεγαλύτερα ονόματα των δεκαετιών 60-70-80 όπως : Πασχάλης Αρβανιτίδης (Olympians), Δάκης, Ηρακλής Τριανταφυλλίδης (Ηρακλής και Λερναία Ύδρα, DNA), Αντώνης Πιτσολάντης (Persons,Socrates, Drachmas, Μπλα Μπλα) Τζίμης Νταής (Juniors), Αλέκος Καρακαντάς (Juniors, We Five, Axis), Δημήτρης Κατακουζηνός (Juniors, We Five, Axis), Γιώργος Μελέκης και Πέτρος Πολλάτος των Charms, Λεωνίδας Μαρκέας (Sounds), Πάνος Ζαχαρίου (Stormies), Γιώργος Πετρίδης (Blue Birds), Τάσος Βουγιατζής (Ο Τάσος και οι Μασέλες), Μαρίνα, Ελπίδα, Ζωή Κουρούκλη, Tammy, Δέσποινα Γλέζου και Κρις Κινγκ των Νοστράδαμος, Τζέσικα κ.α. επίσης μέλη των συγκροτημάτων 2002 GR, Sover Group, Vikings κ.α.

Επίσης θα τιμηθούν και πρόσωπα όπως στιχουργοί, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που «έγραψαν» τις συγκεκριμένες δεκαετίες.  Ιδιαίτερα στην ομάδα «Αστέρια που Έφυγαν Ψηλά» θα τιμηθούν οι αξέχαστοι Τζίμης Μακούλης και Μάκης Σαλιάρης, των οποίων τις διακρίσεις θα λάβουν οι Νάσος Μακούλης, ανιψιός του Τζίμη Μακούλη και Ειρήνη Λαγουρού, σύζυγος του Μάκη Σαλιάρη. Επίσης θα απονείμουν τιμητικές διακρίσεις, καλλιτέχνες που τιμήθηκαν στην περσινή πρώτη εκδήλωση όπως οι Ηλίας Ασβεστόπουλος, Τέρης Χρυσός κ.α.

Η εκδήλωση της Διεθνούς Λέσχης Φίλων Μουσικής Δεκαετιών 60-70-80 είναι χωρισμένη σε ομάδες βραβεύσεων και τιμητικών διακρίσεων. Ομάδες που θα τιμηθούν είναι : Μέλη Συγκροτημάτων, Σόλο Τραγουδιστές, Σόλο Τραγουδίστριες, Πρόσωπα (δημοσιογράφοι, στιχουργοί, φωτορεπόρτερ κ.α.), Αστέρια Που Έφυγαν Ψηλά.

Τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν στους τρεις στιχουργούς : Νίκο Ελληναίο, Σάσα Μανέτα και Σέβη Τηλιακού, στους δημοσιογράφους : Δημήτρη Καπράνο, Παντελή Ξανθίδη, Πέτρο Δραγουμάνο και Γιάννη Αλεξίου, για την προσφορά και την υποστήριξή του στα συγκροτήματα της εποχής.

Επίσης στα τιμώμενα πρόσωπα είναι φωτογράφος Δημήτρης Αλεξιάδης που έχει φιλοτεχνήσει πολλά εξώφυλλα δίσκων και περιοδικών της εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις disc jockeys : Δημήτρης Πενθερουδάκης, Αντώνης Παλλαδινός και Σπύρος Ξυπολόπουλος, υπεύθυνος ήχου επίσης της βραδιάς, θα παρουσιάσουν μέσα από σπάνιους δίσκους τις ωραιότερες στιγμές από την ιστορία της ελληνικής ποπ – ροκ. Τον ήχο θα συντονίζει ο Αλέξανδρος Γιαννέλος.

Τη «Χρυσή Βραδιά 17» παρουσιάζει ο Πέτρος Καντιάνης με την Ντομένικα Μαντέλη.

Επίσης από τη Διεθνή Λέσχη Φίλων Μουσικής Δεκαετιών 60-70-80  αναμένονται και δισκογραφικές εκπλήξεις !

Αναμένονται και άλλες ανακοινώσεις ονομάτων στις τιμητικές διακρίσεις !

Η «Χρυσή Βραδιά 17» γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά με ελεύθερη είσοδο

 

Info :

Χώρος : Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος  29, πίσω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά)

Τηλ. : 210-4101402

Ημέρα διεξαγωγής : Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Είσοδος : Ελεύθερη

 

Η σελίδα στο Facebook : Διεθνης Λεσχη Φιλων Μουσικης Δεκαετιων 60-70-80

https://www.facebook.com/events/247633889001652/

https://www.facebook.com/groups/115283208972205/

https://www.facebook.com/petros.kadianis?fref=nf

 

Πληροφορίες για τον Τύπο : Γιάννης Αλεξίου τηλ. 6946-052761

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια