Η εκδοτική ρουλέτα, το σκληρό παιχνίδι και οι νέοι καναλάρχες

Οι 4 άδειες πρώτο βήμα για τη νέα ελίτ ισχύος και εξωθεσμικής εξουσίας - Οι προθέσεις από Ευ. Μαρινάκη, Β. Βαρδινογιάννη, Ι, Αλαφούζο, Θ, Κυριακού, Ι. Σαββίδη, Δ, Κοντομηνά, Μαριάννα Λάτση, Χρ. Καλογρίτσα, Γ, Κουρή και η υπόθεση "MEGA"

938

 

Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι οι υποψήφιοι για τις 4 άδειες των τηλεοπτικών σταθμών που δημοπρατούνται οριστικά Τρίτη και Τετάρτη μετά την απόφαση του ΣτΕ προετοιμάζονται πυρετωδώς! Και είναι κοινά αποδεκτό ότι οι νικητές της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι πλειοδότες στη δημοπρασία, εκτός από την πολυπόθητη άδεια θα αποκτήσουν και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα ως προς τον ρόλο ισχύος και εξουσίας της νέας εποχής! Γιατί οι 4 νέοι καναλάρχες θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς για την επιχειρηματική, πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου, κέντρα επιρροής και επιβολής της δύναμής τους στην κοινωνία και την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία.

Οι 4 άδειες είναι το πρώτο βήμα, το πιο σημαντικό ίσως, στη δημιουργία της νέας τάξης πραγμάτων, της νέας ελίτ των ισχυρών παικτών της χώρας. Χτίζεται ο καινούργιος χάρτης πολιτικής, επιχειρηματικής και εκδοτικής ισχύος και το παράδοξο είναι ότι η νέα αυτή ελίτ θα θεμελιωθεί πάνω στα ερείπια της παραπαίουσας και αποχωρούσας πάλαι ποτέ διαπλοκής, που στήριξε τη δύναμή της στη σύνδεση των ΜΜΕ που ήλεγχε έμμεσα ή άμεσα με την κεντρική εξουσία και τις αναθέσεις και προμήθειες του Δημοσίου.

Και από την άλλη, είναι η ώρα οι όποιοι κάτοχοι μιας τέτοιας επιρροής εξωθεσμικής ισχύος να πληρώσουν για να την αποκτήσουν και όχι να τη νέμονται, εν είδει παραχώρησης, επί τη βάσει προσωρινής αδείας που ουδέποτε πληρώθηκε για να αποκτηθεί και από προσωρινή κατέστη στο τέλος (σύνηθες για τον τόπο μας) μόνιμη!

 

ΧΤΥΠΑΕΙ ΓΕΡΑ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

marinakisΜέσα από αυτό το πρίσμα, οι προετοιμασίες κορυφώνονται και οι ζυμώσεις αλλά και διεργασίες δίνουν και παίρνουν. Από το στρατόπεδο πάντως του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη εξάγεται η βεβαιότητα ότι ο μεγαλοεφοπλιστής ΘΑ ΤΗ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΔΥΝΑΤΑ την άδεια! Και λεφτά έχει και όρεξη έχει και την τηλεόραση θέλει και ιδιοσυγκρασία νικητή διαθέτει. Ο κ. Μαρινάκης δεν κατεβαίνει για να συμμετάσχει απλώς σε μία τέτοια διαδικασία αλλά για να κερδίσει. Και οι καλά γνωρίζοντες ξέρουν πόσο ικανός είναι ο εφοπλιστής σε αυτού του είδους τα παιχνίδια πλειοδοσίας.

 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ (ΣΕ 2 ΤΑΜΠΛΟ) Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αντίστοιχα ΔΥΝΑΤΑ φέρεται διατεθειμένη να χτυπήσει την άδεια η οικογένεια Βαρδινογιάννη,vardinogiannis που συμμετέχει, όπως όλα καταλήγουν, με ΔΥΟ ΣΧΗΜΑΤΑ στη διαδικασία. Με το Star αλλά και με την κυπριακή εταιρεία. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, μετά την εξέλιξη με την υπόθεση του MEGA, όπου ένα περιουσιακό της στοιχείο απαξιώθηκε, ενώ χάθηκε ένα πανίσχυρο όπλο ισχύος και παρέμβασης, είναι αποφασισμένη να την πάρει την άδεια. Άλλωστε, αποτελεί την πιο ισχυρή επιχειρηματική οικογένεια στη χώρα την ώρα τούτη, που στήριξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτήν τη στιγμή θεωρεί ότι έχει… αδικηθεί!

 

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ!

alafouzosΟ Γιάννης Αλαφούζος ξέρει καλά ότι η κυβέρνηση δεν τον πάει. Και είναι επίσης προφανές πως δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος και λόγω της δέσμευσης των προσωπικών του τραπεζικών λογαριασμών από το ΚΕΦΟΜΕΠ! Θέλει –και λόγω συγκρουσιακής προσωπικότητας- να τη χτυπήσει την άδεια. Το θέμα είναι αν έχει λεφτά διαθέσιμα και πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει. Αλλά και πόσο θα τον βοηθήσει η περιουσία της οικογένειας. Και υπό το πρίσμα τούτο ο ΣΚΑΪ, μολονότι σήμερα έχει επικαλύψει τον ρόλο του MEGA στην ενημέρωση, βρίσκεται μετέωρος… Πάντως, ο Γ. Αλαφούζος στην περίπτωση που δεν πάρει μία από τις 4 άδειες, είτε θα στραφεί στη συνδρομητική τηλεόραση (αυτόνομα μοιράζοντας, κατά τις διαρροές, πολλές χιλιάδες δωρεάν αποκωδικοποιητές μέσω NOVA και OTE) ή θα περιμένει την προκήρυξη των περιφερειακών αλλά και των θεματικών σταθμών. Εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο της satellite TV με εκπομπή μέσω Κύπρου!

 

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

kyriakouΜεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσει η οικογένεια Κυριακού. Ο Antenna γενικώς κρατάει χαμηλό προφίλ, ενώ είναι πασιφανές πως ενημερωτικά παίζει συριζαίικα! Το γεγονός αυτό του δίνει ένα μπόνους στη διεκδίκηση, θεωρητικό όμως, καθώς όλα θα κριθούν από το τίμημα, από το «χτύπημα» στη δημοπρασία. Και εκεί θα πρέπει να αποδείξει ο Θοδωρής Κυριακού ότι είναι δυνατός παίκτης, ότι δεν υπολογίζει υπερβολικά τα λεφτά και πως πρέπει να υποστηρίξει μία επένδυση της οικογένειάς του περίπου 30 χρόνων!

 

ΒΡΗΚΕ ΛΕΦΤΑ Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ! ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ή ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΤΣΗ;

Ο Δ. Κοντομηνάς το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται αισιόδοξος και το μήνυμα που περνάειkontominasπρος τα έξω είναι πως ΒΡΗΚΕ ΛΕΦΤΑ! Με απλά λόγια η διαρροή είναι ότι έχει υπάρξει στρατηγική συμφωνία με ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΕΤΑΙΡΟ. Και γι’ αυτό άλλοι υποστηρίζουν ότι το αφεντικό του Alpha τα βρήκε με τον Ιβάν Σαββίδη και κάποιοι άλλοι ότι είναι σε προχωρημένες συζητήσεις μsabbidisε τη Μαριάννα Λάτση. Ωστόσο, για την τελευταία ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ότι θα μπει, σε αυτήν τουλάχιστον τη φάση, στο παιχνίδι των αδειών. Ίσως μετά το πέρας της διαδικασίας να έχει νόημα η συζήτηση με κάποιον από τους πλειοδότες. Πάντως, στον όμιλο Λάτση ακούγεται
όλο και περισσότερο το σενάριο για ενδιαφέρον της οικογένειας να εμπλακεί στα media… Και ίσως όχι απαραίτητα μόνο με τα ραδιοτηλεοπτικά αλλά και με τα έντυπα!latsi

Τις τελευταίες μέρες, πάντως, υπήρξε και μία φήμη: Ότι μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια διαμήνυσε στον Δ. Κοντομηνά να μη συνεργαστεί με τη Μαριάννα Λάτση και ότι σε αντιστάθμισμα, ως αντάλλαγμα, θα εγγυάτο τη χρηματική βοήθεια για την παρουσία του στον διαγωνισμό…

 

Ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, Ο ΚΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΟΥ MEGA!

kalogritsasΓια τον Χρήστο Καλογρίτσα ακούγεται ότι είναι επιχειρηματίας της αρεσκείας του Μαξίμου. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για άνθρωπο δραστήριο, με μεγάλη ατζέντα προσωπικών σχέσεων και με προσβάσεις από την κομμουνιστική αριστερά απ’ όπου προέρχεται μέχρι το στενό περιβάλλον του Κυρ. Μητσοτάκη. Λέγεται ότι είναι αποφασισμένος να τη χτυπήσει την άδεια. Ίσως πάλι να βάζει kourisυποθήκη με τη συμμετοχή του για να μπει σε διευρυμένο σχήμα που θα προκύψει εκ των υστέρων. Και οι πληροφορίες, τέλος, λένε ότι έχει συνάψει συμφωνία με τον Γ. Κουρή και πως από κοινού φλερτάρουν με το κουφάρι του MEGA, δηλαδή με τον τίτλο του καναλιού, την ταινιοθήκη του, το πρόγραμμα και τις παραγωγές του, αλλά και τα πάγια περιουσιακά του στοιχεία.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια