«Η Βρετανία πρώτα» φέρεται να φώναξε ο δολοφόνος της Κοξ

448

Μουδιασμένη  η Βρετανία από τη δολοφονία της Τζο Κοξ, λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Η 41χρονη βουλευτής των Εργατικών, μητέρα δύο παιδιών, πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε θανάσιμα χθες το μεσημέρι  από έναν 52χρονο άνδρα που, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, είναι υποστηρικτής ακροδεξιών και ναζιστικών βρετανικών και αμερικανικών οργανώσεων. Λίγη ώρα αργότερα η Κοξ  υπέκυψε στα τραύματά της.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης, Τόμας Μερ, φώναξε «Η Βρετανία πρώτα», το όνομα μίας δεξιάς εθνικιστικής βρετανικής οργάνωσης. Ωστόσο η οργάνωση μέσω της υπαρχηγού της, Τζάιντα Φράνσεν, καταδίκασε την επίθεση και την χαρακτήρισε «απόλυτα αηδιαστική».

Η Κοξ ήταν ένθερμη υποστηρικτής της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπερασπιζόταν δυναμικά τους Σύρους πρόσφυγες, και στο παρελθόν είχε εργαστεί στη μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam, που μάχεται κατά της φτώχειας.

Τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά και ερευνώνται αλλά η Αστυνομία εκτιμά ότι ο Μερ έδρασε μόνος του.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια