Η βασίλισσα Ελισάβετ θυμάται τι έγινε στην ενθρόνισή της πριν 65 χρόνια

180

Στιγμές από το παρελθόν και συγκεκριμένα από την ενθρόνιση τη δική της, αλλά και του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου διηγείται για πρώτη η βασίλισσα Ελισάβετ, σε ντοκιμαντέρ του BBC.

Το ντοκιμαντέρ γίνεται στο πλαίσιο αφιερώματος για τηλεόραση και ραδιόφωνο και θα αποκαλύψει τους συμβολισμούς των βασιλικών στεμμάτων, αλλά και τα 140 αντικείμενα της βασιλικής διακόσμησης που αντιπροσωπεύουν τις υποχρεώσεις του μονάρχη και τους δεσμούς του με τους ανθρώπους.

Η βασίλισσα ενθρονίστηκε στις 2 Ιουνίου 1953, σε ηλικία 27 ετών, που ήταν και η πρώτη τελετή στέψης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Στο ντοκιμαντέρ μοιράζεται για πρώτη φορά σκέψεις και σχόλια για το γεγονός. Επίσης, περιγράφει πώς βίωσε την ενθρόνιση του πατέρα της, το 1937, όταν ήταν μόλις 9 ετών.
«Έχω δει μία ενθρόνιση και ήμουν ο αποδέκτης της δεύτερης, γεγονός που είναι αξιωσημείωτο» είπε στους δημιουργούς.
Το φιλμ αναφέρεται επίσης στην ιστορία του στέμματος του St Edward, που καταστράφηκε μετά τον αγγλικό εμφύλιο πόλεμο και ξαναφτιάχθηκε για την ενθρόνιση του Καρόλου ΙΙ το 1661.

Η βασίλισσα έχει φορέσει το στέμμα επίσημα μόνο μία φορά, αυτή της ενθρόνισης. Ειδικοί εξηγούν τι συμβολίζουν οι 23.000 πολύτιμες πέτρες που φέρει πάνω του.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί τον Ιανουάριο.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια