Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΗΡΘΕ

-Το τέλος των ολιγαρχών! - Οι νέοι ισχυροί παίκτες! - «Νταβατζήδες»: Εκεί που απέτυχε ο Καραμανλής τα κατάφερε ο Τσίπρας! - Τα πρώτα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις

1116

 

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι μέσα από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες συντελέστηκε η μεγαλύτερη ανατροπή της ολιγαρχίας των media και της εξωθεσμικής εξουσίας! Εκεί όπου απέτυχε ο Κ. Καραμανλής να αποδομήσει και να ανατρέψει τους «νταβατζήδες» (όπως τους είχε αποκαλέσει στο περίφημο γεύμα στου Μπαϊρακτάρη) του συστήματος, τα κατάφερε 12 χρόνια μετά ο Αλ. Τσίπρας.

 • Με τις πλάτες των ξένων…

Και στην ανατροπή αυτή συνέβαλαν πρώτα απ’ όλους οι ξένοι που έβαλαν πλάτη στην κυβέρνηση για να προχωρήσει παρά τις αντιδράσεις, οι «θεσμοί», από την Κομισιόν μέχρι την ΕΚΤ, που θεωρούσαν διαχρονικά και πίεζαν μάλιστα σε υπέρμετρο βαθμό όλες τις κυβερνήσεις να… αποκαθηλώσουν τη διαπλοκή, να… ξηλώσουν τους ολιγάρχες, τα ισχυρά συμφέροντα που έκαναν κουμάντο στον τόπο, ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις και νέμονταν τα έργα και τις προμήθειες του Δημοσίου.

 • Και των νέων ελλήνων παικτών…

Και συνέβαλαν επίσης στην ανατροπή αυτή οι ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ, ο Ευάγγ. Μαρινάκης και ο Χρ. Καλογρίτσας που έριξαν φρέσκο χρήμα, ο μεν εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού πάνω από 70 εκατ. ευρώ και ο μεγαλοεργολάβος και πρώην εκδότης πάνω από 50 εκατ. ευρώ

 • Ούτε Μπόμπολας, ούτε Βαρδινογιάννης, ούτε Ψυχάρης, ούτε Κοντομηνάς…

Και είναι γεγονός πώς στο νέο τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται δεν εμπεριέχονται ούτε η οικογένεια Μπόμπολα, ούτε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, ούτε ο Στ. Ψυχάρης με το τέως Συγκρότημα Λαμπράκη, ούτε ο Δ. Κοντομηνάς! Από τους «παραδοσιακούς» καναλάρχες υπάρχουν μόνο ο Θ. Κυριακού (γιος του Μίνου), που όμως ούτε σχετιζόταν ούτε σχετίζεται με δημόσια έργα ή προμήθειες, και ο Ι. Αλαφούζος, γιος του Αριστείδη της «Καθημερινής», ο οποίος είχε ενασχοληθεί και παλαιότερα, ανεπιτυχώς, με τον Σκάι!

 • Κύρια ενασχόληση η τηλεόραση για Κυριακού

Και είναι προφανές πώς η οικογένεια Κυριακού έχει αναγάγει σε κύρια ενασχόληση την εμπλοκή της με τα μίντια σε Ελλάδα και εξωτερικό, οπότε όφειλε να χτυπήσει πολύ γερά για να καταφέρει να αποκτήσει τη μία από τις τέσσερεις άδειες. Διαφορετικά θα βρισκόταν μπροστά σε μια τεράστια οικονομική καταστροφή, όπως ενδεχομένως βρίσκεται την ώρα τούτη ο Δ. Κοντομηνάς.

 • Η τραγική περίπτωση του Alpha. Αποκαθήλωση εν μιά νυκτί!!!

Και είναι, αλήθεια, τραγικό να έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις έναν τηλεοπτικό σταθμό όπως ο Alpha, που να έχει παρέμβαση και επιρροή, να κυριαρχεί στις ειδήσεις, να είναι βιώσιμος, να έχεις ρίξει έναν σκασμό λεφτά όλα τα χρόνια και ξαφνικά να βρίσκεσαι ένα πρωί χωρίς τίποτε επειδή το κράτος αποφάσισε έτσι. Μια περιουσία στον αέρα, μια ζωή χαμένη, μια προσπάθεια χρόνων που πήγε στον βρόντο. Και με τον ιδιοκτήτη να έχει παράλληλα να αντιμετωπίσει διάφορες δικαστικές εκκρεμότητες που έρχονται από το παρελθόν.

 • Το πάλεψε ο Κοντομηνάς! Φήμες για στήριξη από τους Τσέχους

kontominasΟ Δ. Κοντομηνάς, πάντως, το πάλεψε. Και μόνο ότι έφτασε σε πρόταση ύψους άνω των 61 εκατ. ευρώ τα λέει όλα. Και με την πρόταση αυτή ήρθε να αποδειχθεί ότι πράγματι ο πανέξυπνος επιχειρηματίας είχε βρει λεφτά, όπως φημολογείτο. Γιατί η αγορά είχε βουίξει, με κάποιους να λένε ότι μπήκε στον Alpha η Μαριάννα Λάτση, κάποιοι άλλοι ότι είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου και κάποιοι τρίτοι να υποστηρίζουν ότι ο Δ. Κοντομηνάς είχε έρθει σε συμφωνία με τους Τσέχους μετόχους του ΟΠΑΠ! Τώρα, βέβαια, όλα αυτά είναι ιστορία.

 • Η πρωτοβουλία (να τα βρουν) από τον Κυριακού!

Επανέρχομαι στον Antenna και αποκαλύπτω πως τις προηγούμενες ημέρες το αφεντικό του σταθμού ανέλαβε μια πρωτοβουλία. Να προσπαθήσει να τους φέρει όλους πιο κοντά σε συμφωνία προκειμένου να αποφευχθούν τα υψηλά και τα υπερβολικά χτυπήματα στη δημοπρασία. Τελικά, συμφωνία μεταξύ των υποψηφίων δεν επήλθε καθώς μολονότι οι ΠΑΛΙΟΙ ήταν πρόθυμοι να τα βρουν, οι ΝΕΟΙ δεν το συζήταγαν και ήταν αποφασισμένοι να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα, όπως και το έκαναν…

 • Από τη στιγμή που δεν παρουσιάστηκε ο Τζίγγερ…

tziggerΗ οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι προφανές πως αποφάσισε την απεμπλοκή της από τα media. Τα χτυπήματα των 13 και 18 εκατ. ευρώ ήταν χτυπήματα αποχώρησης και όχι απόκτησης αδειών. Και η επιλογή ήταν συνειδητή. Η οικογένεια θεωρεί ότι η εμπλοκή της με την τηλεόραση δεν την ωφελεί, δεν της προσθέτει κάτι, ίσως δεν την βοηθά πλέον στις δουλειές της, αντιθέτως της δημιουργεί υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Και αφού επήλθε η απεμπλοκή από το MEGA, ήρθε με τη σειρά η απεμπλοκή και από το Star (ενδεχομένως να γίνει θεματικό ή περιφερειακό)! Πάντως, οι μυημένοι με το που είδαν ότι δεν προσήλθε στη διαδικασία ο Τζίγγερ κατάλαβαν πως η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε αποφασίσει να… αποτραβηχτεί και να απέχει!

 • Ο Ιβάν, οι Ρώσοι, ο Εφραίμ και η ανακούφιση της αμερικάνικης πρεσβείας

savvidisΜεγάλη πρόταση, πάντως, υπέβαλε και ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, μολονότι δεν κατάφερε να αποσπάσει την πολυπόθητη άδεια. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν ήταν… λαγός, όπως κάποιοι υποστήριξαν. Δεν ρίχνεις για πλάκα 60 εκατομμύρια! Και εκεί δεν μετράνε ούτε οι φημολογούμενες σχέσεις με τον Καμμένο ούτε τίποτε άλλο. Σκληρό πόκερ, αντανακλαστικά και αποφασιστικότητα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία. Ο εκ Ρωσίας ομογενής επιχειρηματίας φέρεται να είχε εξασφαλίσει κεφάλαια τόσο από ρωσικό λόμπι εκτός Ελλάδος όσο και εντός, καθώς οι μυημένοι έχουν να λένε για τις άριστες σχέσεις με το Άγιον Όρος και τον ηγούμενο Εφραίμ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στην αμερικανική πρεσβεία φέρεται να ανακουφίστηκαν με την αποτυχία Σαββίδη να πάρει τη μία από τις τηλεοπτικές άδειες…

 • Ο «νέος Μπόμπολας» και οι συζητήσεις με τον Λάκη

LazopoulosΟ Χρ. Καλογρίτσας είναι ο λιγότερο γνωστός νέος παίκτης, μολονότι αποτελεί την πιο παλιά καραβάνα και στις εκδόσεις και στις κατασκευές. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν τον «νέο Μπόμπολα». Τον προνομιακό εργολάβο της νέας εποχής που παράλληλα εμπλέκεται στα μίντια και ταυτοχρόνως διατηρεί άριστες σχέσεις και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση. Ο μεγαλοεργολάβος και νέος καναλάρχης φέρεται να έχει ήδη ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Λάκη Λαζόπουλο, που με τη σειρά του πιθανόν να τον φέρει σε άμεση επικοινωνία με τον Δ. Κοντομηνά.

 • Το μεγάλο χτύπημα Μαρινάκη και η αποκατάσταση των τηλεοπτικών ισορροπιών…

Ιλιγγιώδες χτύπημα, το δεύτερο μεγαλύτερο του «παιχνιδιού», έκανε ο Ευάγγ. Μαρινάκης. Ο εφοπλιστής, που δεν έχει δουλειές στην Ελλάδα πλην της ενασχόλησής του με τον Ολυμπιακό, ούτε σχετίζεται με μπίζνες του Δημοσίου, έργα ή προμήθειες, με την κίνησή του αυτή ήρθε να καταδείξει πως φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στα μιντιακά, πολιτικά και οικονομικά δρώμενα της χώρας. Παράλληλα, η απόκτηση καναλιού επιφέρει για τον μεγαλοεφοπλιστή μια… ισορροπία, καθώς επί χρόνια συστηματικά στοχοποιείται και λασπολογείται από τον Σκάι του Ι. Αλαφούζου και τα λοιπά εξαπτέρυγα του καναλιού του Φαλήρου.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια