Η αγορά του ΟΛΠ από την Cosco θα φέρει και άλλες επενδύσεις λέει ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

615

Η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά θα προσελκύσει και άλλες κινεζικές επενδύσεις σχετικές με τον τομέα των μεταφορών, όπως το σχεδιαζόμενο κέντρο υποστήριξης (logistics) στο Θριάσιο, δράσεις για την κρουαζιέρα και επισκευές πλοίων, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Όπως τόνισε το Ταμείο σχεδιάζει να ξεκινήσει στις αρχές του Φθινοπώρου τον διαγωνισμό για το δικαίωμα λειτουργίας, συντήρησης και εμπορικής αξιοποίησης της Εγνατίας Οδού και ότι αναμένει πως το Δημόσιο θα μεταβιβάσει έως το τέλος Ιουλίου στο ΤΑΙΠΕΔ το 5% των μετοχών του ΟΤΕ που κατέχει.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη επιλογή, αναφορικά με τις μεταφορές, της Κίνας, η οποία θέλει ένα άνοιγμα στη Δύση και βλέπει την Ελλάδα ως γέφυρα», δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας, προσθέτοντας: «Οι μεταφορές είναι ανταγωνιστικός τομέας και η κινεζική παρουσία στο λιμάνι του Πειραιά δημιουργεί την ανάγκη και σε άλλους να έχουν παρουσία στην Ελλάδα».

Οι δεσμευτικές προσφορές για την αγορά του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) αναμένονται στα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Ενδιαφέρον για το πακέτο αυτό έχουν εκφράσει εταιρείες από το Ντουμπάι, τις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ελβετία και ιδιαίτερα τη Ρωσία, πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια