Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Απόφαση μπλοκάρει την φυλάκιση παράτυπων μεταναστών

613

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε πρόσφατη απόφαση του αναφέρει ότι μετανάστες που συλλαμβάνονται ενώ κινούνται παράνομα μέσα στη Ζώνη Σένγκεν δεν θα πρέπει να φυλακίζονται μόνο για αυτό το λόγο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, άτομα που διαμένουν παράνομα σε ευρωπαϊκό έδαφος θα πρέπει να υπάγονται στην ευρωπαϊκή οδηγία επαναπροώθησης, η οποία κανονικά δίνει στον κάθε παράτυπο μετανάστη χρονικό περιθώριο 30 ημερών ώστε να αποχωρήσει οικειοθελώς. Σε περίπτωση που δεν το πράξει, οι Αρχές έχουν το δικαίωμα να τον απομακρύνουν χρησιμοποιώντας τις λιγότερο βίαιες πρακτικές.

Δυνατότητα φυλάκισης, σημειώνει το Δικαστήριο, δίνεται μόνο εάν υπάρχει εύλογη ανησυχία ότι ο εν λόγω μετανάστης θα προσπαθήσει να διαφύγει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η κράτηση δεν μπορεί να υπερβεί σε διάρκεια τους 18 μήνες.

Αναλυτικά όλη η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια