Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Μάϊο

574

Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα. Στην υπόλοιπη Ευρωζώνη ο δείκτης κατέγραψε σταδιακή άνοδο.

Ειδικότερα, το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα κατέγραψε μικρή επιδείνωση τον Μάιο, καθώς ο σχετικός δείκτης (Economic Sentiment Indicator, ESI), που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποχώρησε στις 89,7 μονάδες από τις 90,3 μονάδες τον Απρίλιο. Βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Συγκεκριμένα, ο δείκτης της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,7 της μονάδας στις 104,7 μονάδες και στην ΕΕ ενισχύθηκε κατά 0,5 της μονάδας στις 105,7 μονάδες.

Μάλιστα, ο ESI αυξήθηκε σημαντικά στη Γαλλία (+1,5) και οριακά στη Γερμανία (+0,4) ενώ υποχώρησε οριακά στην Ισπανία (-0,4) και παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητος στην Ιταλία (+0,3) και την Ολλανδία (-0,1).

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια