Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε υψηλό έξι εβδομάδων κινούνται οι μετοχές

293

Σε υψηλό έξι εβδομάδων ανήλθαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα ύστερα από μια ισχυρή συνεδρίαση στην Ασία και μετά από τα κέρδη των μετοχών του χρηματοπιστωτικού και του βιομηχανικού κλάδου.

Στις 10:25 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX σημείωσε άνοδο κατά 0,6%. Οι πορτογαλικές μετοχές κατέγραφαν υπεραπόδοση καθώς το αξιόχρεο της χώρας επέστρεψε στην επενδυτική κατηγορία ύστερα από πεντέμισι χρόνια, προσφέροντας στήριξη στα ομόλογά της. Ο πορτογαλικός δείκτης PSI 20 σημείωσε άνοδο 1,8% σε υψηλό οκτώ εβδομάδων και οδεύει προς τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό του από τα μέσα Ιουλίου, με τις μετοχές της τράπεζας BCP Millennium να ενισχύονται κατά 5%.

Μεταξύ των μετοχών με τα υψηλότερα κέρδη ήταν οι εταιρίες υπηρεσιών κοινής ωφελείας EDF και Fortum, με άνοδο 4,7% και 3,7% αντίστοιχα, μετά την αναβάθμιση της σύστασής τους από την Goldman Sachs. Στον αντίποδα, πτώση 2,7% σημείωσε νωρίτερα η Ryanair, καθώς ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ακυρώσει 40-50 πτήσεις την ημέρα έως τα τέλη Οκτωβρίου, δημιουργώντας προβλήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες δρομολόγια.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια