Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα ενταχθεί στο QE αλλά όχι σύντομα»

317

Την πεποίθηση ότι η απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ανοίγει το δρόμο στην ΕΚΤ και στον Μάριο Ντράγκι, να εντάξουν την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE), εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή.

Ο κύριος Τσακαλώτος  αρχικά έδωσε εύσημα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και ειδικά στους δημόσιους υπαλλήλους που μετείχαν στη διαπραγμάτευση, ενώ εν συνέχεια υπερασπίσθηκε τις αποφάσεις που κέρδισε η Ελλάδα στο τελευταίο Eurogroup.

«Η δική μας στρατηγική δεν ήταν ποτέ να πούμε ότι το χρέος ήταν βιώσιμο από την αρχή, αλλά να το κάνουμε βιώσιμο με λογικά πλεόνασματα και λογικούς ρυθμούς ανάπτυξης», είπε σχετικά.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «άγκυρα» το πρωτογενές πλεόνασμα του 2% που αποφασίσθηκε για την περίοδο έως το 2060, λέγοντας πως «αγκυρώνει» τη ρήτρα ανάπτυξης για την ελάφρυνση του χρέους.

Ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε τη ΝΔ για το γεγονός ότι δεν ήταν «large» στο να παραδεχθεί την ελληνική επιτυχία για το πλεόνασμα και την ανάπτυξη.

«Αυτό θα βοηθήσει τον Μάριο Ντράγκι να μας εντάξει στο QE. Όχι σύντομα, αλλά θα μπούμε για αυτό το λόγο», είπε σχετικά.

Στη βάση αυτή ο υπουργός είπε πως και η Ελλάδα θα βγει σύντομα στις αγορές και η επιτροπεία θα τελειώσει.

«Η Ελλάδα θα έχει συγκροτημένο πρόγραμμα εξόδου στις αγορές», ανέφερε ο υπουργός και ξεκαθάρισε πως η ανάπτυξη θα έλθει στη χώρα και πως η συζήτηση είναι το πως αυτή θα γίνει βιώσιμη.

Ο υπουργός θέλησε να υπερτονίσει το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης.
«Οι πολιτικοί είναι ευάλωτοι σε ένα λάθος. Όταν βλέπουν κάτι καινούργιο να θεωρούν πως είναι αναπαραγωγή του παλαιού. Το νέο φαινόμενο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνετε λάθος να τον υποτιμήσετε», είπε σχετικά.

Στη βάση αυτή ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το καινούργιο στις επενδύσεις και πως οι κυβερνητικές πολιτικές στο χώρο της εκπαίδευσης είναι υποστηρικτικές της ανάπτυξης.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια