Εργαστήριο τέχνης με θέμα την ελιά στη Μεσσηνία

Της Ειρήνης Πιτσόλη

1574

Διοργανώτρια του σεμιναρίου η διεθνής εικαστικός Όλγα Γουλανδρή

«Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.» Οδυσσέας Ελύτης

Η ελιά, το εμβληματικό σύμβολο της Ελλάδας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή και την ιστορία της Μεσσηνίας, είναι το θέμα του σεμιναρίου που διοργανώνει η διεθνής εικαστικός Όλγα Γουλανδρή, στον Άγιο Ανδρέα Μεσσηνίας, από τις 20 έως και τις 24 Ιουνίου 2016. Το εργαστήριο αυτό ενθαρρύνει τους μαθητές να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης, που απεικονίζει αυτό το πολύτιμο δέντρο που δίνει ζωή στη μεσσηνιακή γη. Όσοι συμμετέχουν στο σεμινάριο θα μάθουν πώς μπορούν να συνδυάσουν όμορφα υλικά που δημιουργούν υφές, όπως το μάρμαρο, την πέτρα, το γυαλί, την τερακότα, με ένα ζωγραφικό στυλ. Θα εισαχθούν στο νόημα και την αξία των χρωμάτων, του φωτός και της αντανάκλασης, θα μάθουν πώς να δημιουργούν τη ροή και την τοποθέτηση μέσω τεχνικών κοπής, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο μωσαϊκό. «Το στυλ είναι μοναδικό για κάθε άτομο και ο στόχος μου είναι να σας βοηθήσω να δημιουργήσετε, να αναπτύξετε, στο δικό σας ρυθμό, το προσωπικό σας έργο τέχνης», λέει σχετικά η Όλγα Γουλανδρή. Επίσης, δηλώνει ότι στόχος της μέσα από αυτούς τους κύκλους σεμιναρίων είναι να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους που θα συμμετέχουν να ανακαλύψουν τις καλλιτεχνικές δυνατότητες που όλοι κρύβουμε μέσα μας, να διασκεδάσουν με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο και να εκφραστούν δημιουργώντας το δικό τους έργο τέχνης.

Εντυπωσιακό βιογραφικό

Η Όλγα Γουλανδρή σπούδασε στο Λονδίνο ιστορία της τέχνης, (Birkbeck College) και έκανε σχετικές μεταπτυχιακές σπουδές στον οίκο Sotheby’s. Επίσης σπούδασε βυζαντινές και σύγχρονες τεχνικές του μωσαϊκού στην Ελλάδα, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει κάνει 7 ατομικές εκθέσεις μέχρι τώρα και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πολλά βραβεία και αναγνωρίσεις για το ιδιαίτερο στυλ και την προσωπικότητά της στον κόσμο του μωσαϊκού. Η πιο πρόσφατη συμμετοχή της σε ομαδική έκθεση ήταν στην Ιταλία, τον Απρίλιο του 2016. Συμμετείχε στη διεθνή διοργάνωση, «Musiwa 2016», που έλαβε χώρα από τις 3 έως τις 13 Απριλίου στο Palazzo Medici Riccardi στη Φλωρεντία. Πρόκειται για μια μεγάλη έκθεση, στην οποία κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος καταξιωμένοι διεθνώς εικαστικοί από το χώρο του μωσαϊκού. Η Όλγα Γουλανδρή δέχεται κάθε χρόνο πρόσκληση για να λάβει μέρος στην έκθεση. Στη φετινή διοργάνωση ήταν η μοναδική Ελληνίδα ανάμεσα σε 40 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και συμμετείχε με το έργο «Πάντα η θάλασσα».

Info

  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κυρία Μαρία Σαραντάκη, υπεύθυνη διοργάνωσης του σεμιναρίου, στο e-mail: sarantaki.maria@gmail.com

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια