Επιχείρηση ανακατάληψης της Φαλούτζα από τον Ιρακινό στρατό

484

Επιχείρηση ανακατάληψης της Φαλούτζα διενεργείται αυτές τις μέρες στο Ισλαμικό κράτος.

Συγκεκριμένα, ο Ιρακινός στρατός  πραγματοποίησε χθες επιδρομή στο νότιο κομμάτι της Φαλούτζα, με την υποστήριξη των αμερικανικών αεροσκαφών και κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση για την ανακατάληψη ενός από ισχυρότερα προπύργια των ισλαμιστών μαχητών.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προβάλλουν αδύναμη αντίσταση στην προέλαση των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν σκοτωθεί από τα προπαρασκευαστικά πυρά, τα οποία προηγήθηκαν των χερσαίων επιχειρήσεων.

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν ελεύθερους σκοπευτές, παγιδεύσεις δρόμων με εκρηκτικά, αλλά κι επιθέσεις αυτοκτονίας, προκειμένου να εμποδίσουν την προέλαση των ιρακινών δυνάμεων.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν έχουν ελέγχουν (ακόμη) το κέντρο της πόλης, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ στα δυτικά της Βαγδάτης.

Υπενθυμίζεται πως η πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους από το 2014.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια