Επιχείρηση άρτος και θεάματα Νο2

Η κυβέρνηση ανοίγει πόλεμο με την παλαιά Διαπλοκή

281

Καταιγιστική θα είναι, το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Αxianews» η αντεπίθεση της κυβέρνησης Τσίπρα απέναντι σε όλο το σύστημα της παλαιάς Διαπλοκής. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν πάρει πλέον τα μηνύματα από την κοινωνία ότι ο πόλεμος με τη Διαπλοκή των προηγούμενων κυβερνήσεων θα είναι το ισχυρό όπλο με το οποίο θα διατηρηθούν σε τροχιά εξουσίας. «Είναι ο προνομιακός μας χώρος» θα πει στέλεχος του στενού πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου, που γνωρίζει πολύ καλά τις επόμενες αποφασισμένες κινήσεις του πρωθυπουργού.

Διώξεις στην ολιγαρχία

Αναμένεται, λοιπόν, να ασκηθούν διώξεις σε όλη την ντόπια ολιγαρχία. Πιο συγκεκριμένα σε τραπεζίτες για θαλασσοδάνεια που έδιναν αφειδώς και χωρίς ασφαλείς εγγυήσεις, σε πολύ γνωστούς ξενοδόχους που καρπώνονταν τα δάνεια και έβγαζαν τα λεφτά στο εξωτερικό σε λογαριασμούς Ελβετίας, σε μιντιάρχες και σε βιομήχανους που επίσης λάμβαναν τα δάνεια αυτά και δεν τα χρησιμοποιούσαν για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους αλλά για να αγοράσουν σκάφη και βίλες.

Η απόφαση για την Energa

Επίσης, στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης το αμέσως προσεχές διάστημα θα βρεθούν ολιγάρχες που φοροδιαφεύγανε συστηματικά, γνωστοί καναλάρχες που έχει «τσακώσει» το ΚΕΦΟΜΕΠ και έχει ρίξει και πολύ βαριά πρόστιμα, καθώς και άλλοι επιχειρηματίες που κατηγορούνται με πολλαπλά κακουργήματα. Τις επόμενες μέρες, μάλιστα, θα βγει η απόφαση για το σκάνδαλο της Energa, ένα σκάνδαλο που ξαναήρθε στο φως μετά και τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, δικηγόρου της υπόθεσης αυτής.

«Αρμαγεδδών» προ των πυλών

ΗΡΘΕ η ώρα να βγουν οι «σκελετοί» από την ντουλάπα, τονίζει στην «Α» στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου που γνωρίζει καλά τον «Αρμαγεδδώνα» που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα σε δύο το πολύ εβδομάδες από τώρα. Όπως τονίζει, όλες οι παραπάνω διώξεις αφορούν σε υποθέσεις που έχουν πρωταγωνιστές ολιγάρχες που βρέθηκαν στον κύκλο της εξουσίας των παλιών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Επίσης, το επόμενο διάστημα η επικοινωνιακή αντεπίθεση του Μεγάρου Μαξίμου θα είναι ιλιγγιώδης απέναντι στο παλαιό πολιτικό σύστημα. Στο στόχαστρο του πρωθυπουργικού μεγάρου θα βρεθούν όσα πολιτικά πρόσωπα κατηγορούνται για σχέσεις με την υπόθεση Siemens. Επίσης, αναμένεται να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά και η δημοσιοποίηση της λίστας των 52 πολιτικών στελεχών για οικονομικές υποθέσεις που εξετάζονται από τις εισαγγελικές Αρχές και από τους εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος.

Η έρευνα θα αφορά σε κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος, για παράνομο πλουτισμό, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, για φοροδιαφυγή και λάθος πόθεν έσχες και άλλα μεγάλα αδικήματα. Τα πολιτικά πρόσωπα που φιγουράρουν είναι πάλαι ποτέ μεγαλόσχημα και αποτελούν το ξεχασμένο «αφάν γκατέ» της πολιτικής εξουσίας.

Τέσσερις στόχοι

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να προβεί σε μια θεαματική κίνηση να πατάξει την παλαιά Διαπλοκή, η οποία μπορεί να κρύβει και εκλογική εγρήγορση… Η κίνησή του αυτή είναι επιβεβλημένη διότι:

Πρώτον, συσπειρώνει το κομματικό του ακροατήριο σε συνδυασμό με την υλοποίηση μιας προοδευτικής και φιλοαριστερής ατζέντας,

Δεύτερον και πιο σημαντικό δείχνει στην κοινωνία ότι αυτοί (στον ΣΥΡΙΖΑ) κομίζουν κάτι διαφορετικό από το παλαιό πολιτικό σύστημα και ότι πρώτο και κύριο μέλημα της χώρας είναι να καταφέρει «να απαλλαγεί από το διεφθαρμένο σύστημα»,

Τρίτον, στοχοποιεί την εξασθενημένη και στις δημοσκοπήσεις αξιωματική αντιπολίτευση καθώς συνδέεται (ακόμα και η κορυφής της) και αυτή με τα παλαιά σκάνδαλα που ξαναέρχονται στο φως και,

Τέταρτον, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώστη από τα δύσκολα μέτρα των μειώσεων των συντάξεων, της υπερφορολόγησης και της ανεργίας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια