Επισφραγίστηκε στο Πεκίνο η συμφωνία με την COSCO για τον ΟΛΠ

600

Έπεσαν και επίσημα σήμερα στο Πεκίνο οι υπογραφές που επιβεβαιώνουν ότι οι προϋποθέσεις που καθορίστηκαν στην πρόσφατα υπογραφείσα συμφωνία εξαγοράς μετοχών του 67% του ΟΛΠ από την COSCO, έχουν εκπληρωθεί.

Ο Wan Min, γενικός διευθυντής της COSCO Shipping και ο Στέργιος Πιτσιόρλας, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, υπέγραψαν έγγραφη επιβεβαίωση, παρουσία του πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ και του Αλέξη Τσίπρα, πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στην κινεζική πρωτεύουσα διοργανώθηκε και φόρουμ για την Ελληνο – Κινεζική Ναυτιλιακή Συνεργασία. Κατά την ομιλία του, ο γενικός διευθυντής της COSCO Shipping δήλωσε ότι «το έργο για τον Πειραιά κύλησε ομαλά, λειτουργώντας ως πρότυπο για τη συνεργασία Κίνας και Ελλάδας και αποκτώντας μεγάλη σημασία για την προώθηση της διμερούς φιλίας και ανάπτυξης».

Πρόσθεσε ότι «η COSCO Shipping θα αξιοποιήσει το απαράμιλλο γεωγραφικό πλεονέκτημα του Πειραιά, θα κεφαλαιοποιήσει τη στρατηγική ευκαιρία που προκύπτει από την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Κόσμος» και τις στενές Σινο – Ελληνικές σχέσεις, θα προχωρήσει ενεργά σε επενδύσεις υποδομών και θα βελτιστοποιήσει την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων, προκειμένου να αυξήσει τη δυναμικότητα του Πειραιά και να τον μετατρέψει στο μεγαλύτερο λιμάνι διαμετακόμισης εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο».

Ο Wan Min τόνισε επίσης ότι ο Πειραιάς έχει πλέον καταστεί ένας σύγχρονος εμπορευματικός σταθμός μεγάλου βεληνεκούς, με κορυφαίες τεχνολογίες, ενώ είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λιμάνι, με όρους διαχειριστικής ικανότητας, ανάμεσα στα 100 κορυφαία εμπορευματικά λιμάνια διεθνώς.

Ανέφερε εξάλλου, ότι η εμπορευματική δυναμικότητα του Πειραιά αυξήθηκε από 880.000 TEU το 2010, σε 3.360.000 TEU το 2015, ενώ η κατάταξή του, με όρους δυναμικότητας, εκτοξεύτηκε από την 93η θέση στην 39η.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια