Επιστρέφουν αύριο οι θεσμοί – Συναντήσεις με στελέχη της ελληνικής πλευράς

352

Στην Αθήνα επιστρέφουν οι θεσμοί προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά, με τους επικεφαλής της Τρόικας, να επιστρέφουν την Τρίτη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές οι θεσμοί έρχονται και πάλι σήμερα στην Ελλάδα και οι πρώτες συναντήσεις με στελέχη της ελληνικής πλευράς είναι προγραμματισμένες για αύριο.

Βασικό θέμα των διαπραγματεύσεων είναι η συγκρότηση ενός μηχανισμού αυτόματης περικοπής δαπανών και επιβολής φόρων, όπως προέβλεπε η απόφαση του Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας, ώστε να επιτευχθούν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% από το 2018 και μετά.

Τα χρονοδιαγράμματα είναι πιεστικά καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών πρέπει να αναχωρήσουν λίγο πριν τα Χριστούγεννα (21-22 Δεκεμβρίου). Αν δεν βρεθεί λύση τότε είναι ανοικτό το σενάριο οι εκπρόσωποι των θεσμών να επιστρέψουν μετά τις γιορτές πλέον.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια