Επικοινωνία Τσίπρα – Ερντογάν για τους 8 πραξικοπηματίες

653

Το ζήτημα το οκτώ στρατιωτικών που προσγειώθηκαν χθες στην Αλεξανδρούπολη και αιτούνται άσυλο, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Τούρκου προέδρου, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου θα είναι σύντομες, αλλά θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στα όσα προβλέπουν το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κ. Ερντογάν από την πλευρά του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την στάση που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος, ενώ απαντώντας στον Τούρκο πρόεδρο, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η προσήλωση στις αξίες της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας είναι ζήτημα αρχής για τον ελληνικό λαό.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια