Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Αλ Μπαγκντάντι από το ISIS

288

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης του, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι,είναι νεκρός.

Το όραμά του ήταν η ίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου.

Ο Μπαγκντάντι , ο αυτοαποκαλούμενος χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους, με καταγωγή από την Σαμάρα του Ιράκ, είναι νεκρός, αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος ανακοινώνοντας παράλληλα και τον διάδοχό του, δίχως όμως να αποκαλύψει το όνομά του.

Τον Ιούνιο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι ο αλ Μπαγκντάντι είχε πιθανότατα σκοτωθεί από αεροπορική επίθεση που είχε εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον θέσης τζιχαντιστών στο νότιο προάστιο της Ράκκας.

Ο Μπαγκντάντι έγινε γνωστός στη Δύση όταν για πρώτη φορά το 2014 ανακοίνωνε τη σύσταση του χαλιφάτου στη Μέση Ανατολή. Από τότε, στα ΜΜΕ υπήρχαν αναφορές για τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, χωρίς ωστόσο κανείς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Η τελευταία πληροφορία για τον θάνατό του έρχεται από το ιρακινό δίκτυο Alsumaria News το οποίο,  επικαλούμενο τοπική πηγή ανέφερε ότι το Ισλαμικό Κράτος προέβη στην ανακοίνωση περί θανάτου του Μπαγκντάντι.

Η ανακοίνωση έγινε στην πόλη Tal Afar,δυτικά της Μοσούλης, όπου εκεί επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Μπαγκντάντι.

Οι ιρακινές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την πληροφορία.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια