«Επενδύει» στη Ν.Δ.: Οι επαφές Σαββίδη με στελέχη του κόμματος και ο συνδετικός κρίκος

427

Συνεχίζονται οι παρασκηνιακές επαφές του Ιβάν Σαββίδη με παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας. Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, αυτός που έσπασε τον πάγο ανάμεσα στον Ιβάν Σαββίδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Κ. Καραμανλής.

Σε συνδυασμό με ορισμένα γεγονότα που μεσολάβησαν, όπως το πρόστιμο των 38 εκατομμυρίων ευρώ στη ΣΕΚΑΠ, το οποίο επικύρωσε το διοικητικό εφετείο Κομοτηνής, και τα προβλήματα με το μετοχολόγιο και την εγγυητική επιστολή για τον ΟΛΘ, οδήγησαν στην προσέγγιση του επιχειρηματία με την ηγεσία του κόμματος της Ν.Δ.

«Ψύχρα» με Μαξίμου

Αντίθετα, φαίνεται να διαταράσσονται οι στενές σχέσεις ανάμεσα στον Ιβάν και το Μέγαρο Μαξίμου. Προφανώς ο πονηρός Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας επενδύει στη Νέα Δημοκρατία που είναι η επόμενη κυβέρνηση, προκειμένου να προστατεύσει τις επενδύσεις του.

Αλλαγή ισορροπιών

Η αλλαγή στάσης του Ιβάν Σαββίδη θα έχει επιπτώσεις και στο MEGA.

H επαναλειτουργία του Megaλου καναλιού στο οποίο μέτοχοι είναι οι Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Σαββίδης θεωρείται πλέον δεδομένη όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τις τράπεζες. Η αυτονόμηση του Ιβάν Σαββίδη από το Μαξίμου αλλάζει ριζικά και τις ισορροπίες στο τηλεοπτικό τοπίο.

Αποσύρει αγωγές

Η κυβέρνηση, που είχε επενδύσει τα ρέστα της στον Σαββίδη για τη δημιουργία ενός ισχυρού ομίλου με κανάλια και εφημερίδες που θα στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ, για μία ακόμα φορά κινδυνεύει να βρεθεί μετέωρη. Στην αλλαγή στάσης του Ιβάν Σαββίδη οφείλεται και η ξαφνική απόσυρση μιας σειράς από αγωγές που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας σε εφημερίδες που πρωτοστατούν στη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια