Επεισόδια κατά την άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας στο Ρίο

433

Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα απώθησε η αστυνομία διαδηλωτές σε φτωχό προάστιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο, καθώς είχαν φράξει τον δρόμο στην ολυμπιακή φλόγα που έφθασε χθες στην πόλη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πέταγαν πέτρες και επεδίωξαν να εμποδίσουν τη μεταφορά της φλόγας. Τελικά απωθήθηκαν και με σπρέι πιπεριού και πλαστικές σφαίρες.

Εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και πρόσθεσε ότι δεν χρειάστηκε να αλλάξει η διαδρομή της φλόγας.

Στο Ρίο λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Περίπου 85.000 αστυνομικοί, στρατιώτες και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας θα αναπτυχθούν στην πόλη, διπλάσιοι από εκείνους που είχαν αναπτυχθεί στο Λονδίνο το 2012, προκειμένου να αντιμετωπίσουν περιστατικά βίας στους δρόμους αλλά και ενδεχόμενες επιθέσεις εξτρεμιστών.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια