Επεισοδιακή η δίκη των 8 Τούρκων – Δέχθηκαν απειλές κατά της ζωής τους

372

Φραστική επίθεση, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς αλλά και ευθείες απειλές κατά της ζωής από άτομα που μιλούσαν τουρκικά και φέρονται να είναι μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, δέχθηκαν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που αυτομόλησαν στη χώρα μας.

Το περιστατικό συνέβη μέσα στην αίθουσα του αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αλεξανδρούπολης, όπου οι 8 στρατιωτικοί οδηγήθηκαν για να δικαστούν, παίρνοντας τελικά τριήμερη αναβολή.

«Μας αποκαλούν σκυλιά και προδότες και μας απειλούν πως θα μας σκοτώσουν», ανέφεραν οι κατηγορούμενη στη δικηγόρο τους, Βασιλική Μαρινάκη, η οποία κατήγγειλε το γεγονός στους αστυνομικούς, οι οποίοι παρενέβησαν και απομάκρυναν το εξαγριωμένο πλήθος.

Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη, ενώ όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τα ονόματα των 8 Τούρκων στρατιωτικών, οι κατηγορούμενοι θορυβήθηκαν ιδιαίτερα καθώς φοβούνται για τη ζωή τους και δεν θέλουν να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα τους. Μάλιστα, στη δίκη παρεβρέθησαν ως παρατηρητές, ο υποπρόξενος του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, Τοβούτ Οτζάμ, με έναν μεταφραστή και δύο δικηγόρους της μειονότητας, οι οποίοι, σύμφωνα με την υπεράσπιση των οκτώ στρατιωτικών, έδειξαν ιδιαίτερη σπουδή για την καταγραφή των ονομάτων τους, που εκφωνήθηκαν από την έδρα, γεγονός που θορύβησε τους κατηγορουμένους.

Στο δικαστήριο βρέθηκε επίσης και ο  ο Ρ. Αριτούρκ, ο οποίος -όπως δήλωσε- κηγόρος που εκπροσωπεί δικηγορική ένωση στην Τουρκία. Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο Αριτούρκ ανέφερε ότι οι συλληφθέντες  είναι πραξικοπηματίες και πως πρέπει να εκδοθούν και να δικαστούν στην Τουρκία. Όπως είπε, θα επιστρέψει την Πέμπτη, φέρνοντας όλα τα αποδεικτικά έγγραφα για την ιδιότητά του και προτίθεται να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Σήμερα οι Τούρκοι στρατιωτικοί αναμένεται να μεταφερθούν στην υπηρεσία ασύλου, στην περιοχή της Νέας Χηλής Αλεξανδρούπολης, για τη διαδικασία των συνεντεύξεων, στο πλαίσιο της αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια