Επίκαιρη ερώτηση για την απλήρωτη εργασία κατέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Πρωθυπουργό

612

Πολύ ψηλά στην ατζέντα του Ποταμού , βρίσκεται η απλήρωτη εργασία. Μετά την σχετική καμπάνια του κόμματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επικαλούμενος τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, του Ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ και συνδικαλιστικών οργανώσεων, σημειώνει πως ο αριθμός των εργαζομένων, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους και δεν πληρώνονται, φαίνεται να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο μία στις δύο επιχειρήσεις ανταποκρίνεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις και καταβάλει κανονικά τους μισθούς. Πέρυσι, περίπου 120.000 επιχειρήσεις καθυστέρησαν ή δεν πλήρωσαν καθόλου τους υπαλλήλους τους, ενώ περίπου 400.000 εργαζόμενοι προσέφυγαν στα δικαστήρια, για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους», συνεχίζει ο Επικεφαλής του Ποταμιού.

Μάλιστα αναφέρει ότι το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας δημιουργήθηκε τα χρόνια της κρίσης, ενώ καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «με δική της ευθύνη το φαινόμενο έχει γιγαντωθεί τους τελευταίους μήνες».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει στη Βουλή:

  1. «Τι είδους πρωτοβουλίες θα λάβετε, ώστε να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στην εργασία και η ομαλή καταβολή των μισθών, χωρίς να φτάνουμε στην επίσχεση εργασίας;»
  2.  «Πότε και με ποιον τρόπο σκοπεύει το Δημόσιο να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις επιχειρήσεις; Εξετάζει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μπορούν οι τράπεζες να δανειοδοτούν επιχειρήσεις, στις οποίες χρωστάει λεφτά το ελληνικό δημόσιο, με την υποχρέωση τα δάνεια αυτά να πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στην μισθοδοσία;»
  3. «Εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο παροχής επιδόματος επισφαλούς εργασίας στους εργαζομένους, που δεν πληρώνονται, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις πληρωμές από τους εργοδότες;»

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια