Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τον Κουρουμπλή. Ανοιχτό το ενδεχόμενο ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού

669

«Πυρά» κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παραχώρησης δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού στο μέλλον.

«Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν. Κάντε λίγη υπομονή. Όταν θα έρθει το τέλος της τετραετίας και η κυβέρνησή μας δεν εκπληρώσει αυτό το εθνικό αυτό χρέος, θα είναι υπόλογη όπως εσείς που μπορούσατε να το κάνετε από το 2000 και δεν το κάνατε. Και το ζήτημα των περιφερειών θα το συζητήσουμε και θα δούμε ποιος έχει προτάσεις», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «καιροσκοπισμό και αδημονία». «Είστε έτοιμοι; Ή έχετε τόσο μεγάλη αδημονία να επανέλθετε στις καρέκλες;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την Ν.Δ. και πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζητούσε την ανατροπή της κυβέρνησης πέντε μήνες μετά από την εκλογή της, κάτι που -όπως σημείωσε- συνεπάγεται αστάθεια.

Συνεχίζοντας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «δεν υπερασπίστηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν κάποιοι όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης τον καθύβριζαν», ενώ επανέλαβε πως όταν το 1990 το ΠΑΣΟΚ έφερε την απλή αναλογική, «η Αριστερά δεν την ψήφισε, δεν έκανε την υπέρβασή της και δεν κέρδισε».

«Η απλή αναλογική αποτελούσε αίτημα της Δημοκρατικής Παράταξης από την εποχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι με το εκλογικό αυτό σύστημα «μπορούμε να επιτύχουμε συνεργασίες και να εξασφαλίσουμε διαφάνεια και ισχυρούς ελέγχους στο πολιτικό σύστημα».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια