Επίθεση ΝΔ στην Κυβέρνηση για τη νέα μείωση των συντάξεων

677

Μειωμένες είδαν τις συντάξεις τους χθες 150.000 συνταξιούχοι λόγω των αλλαγών στην παρακράτηση και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο για οδυνηρό ψέμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της χρέωσε πολιτική εξαπάτηση.

« Οι συντάξεις, που έως πρόσφατα η Κυβέρνηση έλεγε πως δεν θα κόβονταν, κουρεύτηκαν σύριζα. Οι αναπηρικές και επικουρικές συντάξεις μειώθηκαν έως και 40%.Οι συντάξεις για όσους εργάζονται μειώθηκαν κατά 60%.Τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου κόπηκαν τουλάχιστον κατά το 1/3.Περίπου 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ.Αυτός που έπαιρνε 842 ευρώ έχασε 172 ευρώ το μήνα, δηλαδή  2.070 ευρώ το χρόνο!» δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ο Εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ συμπλήρωσε ότι: «Υπήρξαν, επίσης, σημαντικές μειώσεις συντάξεων από την αυξημένη παρακράτηση φόρου. Και αυτό, γιατί μειώθηκε το αφορολόγητο που, κατά την Κυβέρνηση, δεν θα μειώνονταν. Κάθε μέρα που περνά, οι πολίτες διαπιστώνουν ότι ο λογαριασμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γίνεται ολοένα και πιο βαρύς. Και, δυστυχώς, έπεται σκληρή συνέχεια.Σύντομα, έρχονται τα εκκαθαριστικά, με αυξημένη φορολογική επιβάρυνση.Και ακολουθεί ο ΕΝΦΙΑ, που η Κυβέρνηση θα καταργούσε, αλλά έχει αυξήσει περίπου κατά 800.000.000 ευρώ, για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες.Η οικονομική σφαγή συνταξιούχων και φορολογούμενων ξεκίνησε.Έχει ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τσίπρας – Καμμένος» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια