Εξάρθρωση πανευρωπαίκού κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

368

 

 

 

Κύκλωμα που διακινούσε παράτυπους μετανάστες στις βόρειες χώρες της Ευρώπης, εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές. 16 συλλήψεις αλλοδαπών και κατηγορούνται άλλοι 99.

    Στην εξάρθρωση της σπείρας διακίνησης μεταναστών προχώρησε η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές, στην κοινή επιχείρηση με κωδική ονομασία «Ερμής» του ευρωπαϊκού προγράμματος EMPACT. Επίσης εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής και εξειδικευμένων στελεχών της Europol.

    Πρόκειται για δύο εγκληματικές οργανώσεις με δομή και ιεραρχία, που δρούσαν παράλληλα και προμήθευαν με πλαστά έγγραφα μετανάστες ούτως ώστε να τους προωθήσουν. Μάλιστα οι οργανώσεις αυτές συντηρούσαν, πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων στην Αθήνα, όπου στεγάζονταν οι έδρες τους. Η δράση τους υπολογίζεται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.

  Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε μεγαλειώδης δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Όπου περιλαμβάνονται άλλα σαράντα οκτώ άτομα που διαμένουν στην Ελλάδα (υπήκοοι Μπανγκλαντές, Σουδάν, Τυνησίας και Πακιστάν) και επιπλέον πενήντα ένα άτομα που διαμένουν σε διάφορες χώρες. Παράλληλα στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμη, πέντε Μπανγκλαντεσιανοί, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα.

   Μάλιστα, στα δέματα ανέγραφαν διευθύνσεις αποστολέα, αλλά φρόντιζαν η παραλαβή να είναι σε άλλα σημεία, ώστε να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή. Οι αμοιβές του εγκληματικού δικτύου, διαφοροποιούνταν αναλόγως, τη ποιότητα, το είδος και τη χώρα προέλευσης του εγγράφου, όμως κυμαίνονταν από 100 έως 3.000 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια