Στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά για τον Ν. Ξυδάκη

595

Πρόκειται και αφορά για μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Χάρη Παπαδόπουλου για περιστατικό στη «Στοά του Βιβλίου» τον περασμένο Απρίλιο.

Στη Βουλή, προκειμένου να αποφασιστεί ή άρση ή μη της βουλευτικής του ασυλίας, διαβιβάστηκε η δικογραφία σε βάρος του τέως αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, για τα όσα διαδραματίστηκαν πριν περίοου ένα χρόνο στη «Στοά του Βιβλίου» με τον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Χάρη Παπαδόπουλο.

Ο τελευταίος κατεθεσε μήνυση για το περιστατικό που σημειώθηκε την 1η Απριλίου 2015, η οποία και οδηγείται στη Βουλή. Σε αυτήν αναφέρεται ότι ο κ. Ξυδάκης δεν δεχόταν να υπογράψει τον διορισμό του ως νέος γενικός διευθυντής του, παρά τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, στην «Στοά του Βιβλίου» κατά την παρουσίαση του βιβλίου Αββά Ισαάκ του Σύρου με τίτλο «Λόγοι Ασκητικοί», ο φρουρός του αναπληρωτή υπουργού εμπόδισε τον σκηνοθέτη να πλησιάσει τον κ. Ξυδάκη: «Μόλις κατευθύνθηκα προς το μέρους του για να του τείνω το χέρι μου και να τον χαιρετίσω, αμέσως ο αστυνομικός – προσωπικός του φρουρός, με απώθησε έντονα με τα χέρια και το σώμα του, χωρίς μάλιστα καμία διακριτικότητα, λέγοντάς μου ταυτόχρονα ότι ο ίδιος ο κ. Ξυδάκης του είχε δώσει ρητή εντολή  να του απαγορεύσει να τον πλησιάσω και να του μιλήσω. Συγκεκριμένα μου είπε «Έχω εντολή από τον κ. υπουργό να μην πλησιάσεις. Έχω εντολή να ασκήσω ακόμη και βία. Φύγε λοιπόν, φύγε».».

Όπως επισημαίνει η έντονη απώθησή του από τον αστυνομικό με τα χέρια και το σώμα του, υπερβαίνει εντελώς τα όποια «καθήκοντά» του ως προσωπικού φρουρού και αποτελεί μια ξεκάθαρη και συνειδητή ενέργεια καταφρόνησής του και προσβολής της τιμής και της προσωπικότητάς του. Μάλιστα, στη μηνυτήρια αναφορά περιγράφεται και προγενέστερο περιστατικό κατά το οποίο ο ίδιος φρουρός αποκάλεσε «ανεπιθύμητο» τον Κ. Παπαδόπουλο στο υπουργικό γραφείο.

Με την μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Παπαδόπουλος αποδίδει στο φρουρό το αδίκημα της έργω εξύβρισης, χαρακτηρίζοντας ως ηθικό αυτουργό τον αναπλ. υπουργό, Ν. Ξυδάκη. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Βουλή μόνο ως προς τον πρώην αναπληρωτή υπουργό και οι συνάδελφοι του, θα αποφασίσουν για την άρση ή μη της ασυλίας του.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια