Εντείνονται οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για τους οφειλέτες του δημοσίου

640

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για τους οφειλέτες του δημοσίου, με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Είσπραξης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να δείχνουν κατακόρυφη αύξηση των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων που οδηγούνται σε πλειστηριασμό.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας καταγγέλουν πως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προχώρησε στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταβληθεί η μισθοδοσία αλλά ούτε και οι δαπάνες προμηθειών της επιχείρησης για την ολοκλήρωση των παραγγελιών που εκτελεί.

Τα επίσημα στοιχεία για το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου δείχνουν αύξηση 30% , σε σχέση με πέρσυ των κατασχέσεων λογαριασμών, ενώ το ίδιο διάστημα η εφορία προχώρησε στην έκδοση  8.706 προγραμμάτων πλειστηριασμού και ασκήθηκαν 2.339 ποινικές διώξεις σε βάρος οφειλετών.

Υπενθυμίζεται ότι το δημόσιο μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση ακινήτων εφόσον η οφειλή είναι μεγαλύτερη από 500 ευρώ ενώ μέτρα αναγκαστικής είσπραξης μπορούν να ενεργοποιηθούν για οφειλή από το πρώτο ευρώ. Ακατάσχετο είναι το ποσό της σύνταξης ή του μισθού έως 1.000 ευρώ, ενώ από 1.000 έως 1.500 ευρώ η εφορία μπορεί να κατασχέσει το 50% ενώ για το τμήμα μισθού ή σύνταξης πάνω από 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχέσει το 100%.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια