Εμπάργκο στο θέατρο Βράχων, το Κατράκειο και το Κηποθέατρο!

1054
Στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη στον Βύρωνα, στο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια και στο μικρό Κηποθέατρο στου Παπάγου. Συναυλίες εκεί λοιπόν δεν θα δούμε το φετινό καλοκαίρι. Μόνο κάνα δυο σκόρπιες, του Οmar Faruk Tekbilek ας πούμε ή και του Θανάση Παπακωνσταντίνου κάποια στιγμή. Αιτία; Το εμπάργκο που κήρυξαν στους συγκεκριμένους χώρους οι διοργανωτές επειδή δεν τους μείωσαν, οι Δήμοι, το ενοίκιο που ζητούν για τις συναυλίες που θα κάνουν εκεί. Γι’ αυτό και όλες οι ελληνικές συναυλίες του Ιουνίου που έχουν ανακοινωθεί ήδη, θα γίνουν στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, το Βεάκειο στον Πειραιά και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
 η ταμίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών, Κατερίνα Σταματάκη, είπε στην Εφημερίδα των Συντακτών: «Ζητήσαμε να πληρώνουμε ένα ενοίκιο 6% επί του καθαρού εισιτηρίου, αφού αφαιρεθούν ο ΦΠΑ και η ΑΕΠΙ, αλλά οι δήμοι που διαχειρίζονται τα παραπάνω θέατρα, Βράχων, Κατράκειο και Κηποθέατρο, δεν αποδέχτηκαν την πρόταση», είπε. Οπότε τους απέκλεισαν τους χώρους αυτούς. Και καλά έκαναν.

Το Κατράκειο ζητάει 1 ευρώ για κάθε εισιτήριο στα live που φιλοξενεί. Και το Κηποθέατρο το ίδιο, επίσης 1 ευρώ, 10% δηλαδή αν η τιμή βρίσκεται ως συνήθως στα 10 ευρώ. Η Τεχνόπολη, που είναι o πιο πλήρης χώρος μια και προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεται ένας διοργανωτής, παίρνει 5% επί της τιμής κι ένα εφάπαξ ποσό 6 χιλιάδων ευρώ. Το Θέατρο Πέτρας και το Βεάκειο έριξαν το ποσοστό τους στο 6% και φέτος τον Ιούνιο θα φιλοξενήσουν τις περισσότερες συναυλίες, το συντριπτικό ποσοστό αυτών.

Σημειώστε πως φέτος καθώς φαίνεται δεν θα λειτουργήσει και ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής, ένας εξαιρετικός χώρος για live στην καρδιά της πόλης. Κρίμα. Η Πετρούπολη και ο Πειραιάς πέφτουν μακριά πάντως.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια