ΕΛ.ΠΕ.: Όταν μιλούν οι αριθμοί… η «ομάδα» δεν αλλάζει!

διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

539

Τη μερίδα του λέοντος κέρδισαν τα ΕΛ.ΠΕ. την περασμένη εβδομάδα με τις υπογραφές στις συμβάσεις μίσθωσης για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις περιοχές «Άρτα-Πρέβεζα» και «Βορειοδυτική Πελοπόννησος».

Σχεδόν την ίδια μέρα, η είδηση που είχε αρκετό παρασκήνιο και… ίντριγκα αφορούσε στην αναβολή για τις 23 Ιουνίου της συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων των Ελληνικών Πετρελαίων, μετά από σχετικό αίτημα της Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A., του ομίλου Λάτση, η οποία ελέγχει το 45,47 % των μετοχών των ΕΛ.ΠΕ.

Σύμφωνα με την επίσημη αιτιολογία, η αναβολή έγκειται στο ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι συζητήσεις μεταξύ των βασικών μετόχων, δηλαδή της Paneuropean (συμφερόντων Λάτση) και του ελληνικού Δημοσίου. Εν τούτοις, οι πληροφορίες για τις πραγματικές αιτίες της αναβολής είναι συγκεχυμένες.

Κατά μία εκδοχή το θέμα που εκκρεμεί αφορά τα «θέλω» του Ομίλου Λάτση περί αύξησης της εκπροσώπησης της Paneuropean στη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ., ώστε αυτή η εκπροσώπηση να αναλογεί αριθμητικά με την πλειοψηφική συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο των Ελληνικών Πετρελαίων.

Άλλες, πάλι, πληροφορίες ανέδειξαν ως αιτία της αναβολής έναν εκτεταμένο διαγκωνισμό του Ομίλου Λάτση με το Δημόσιο, ο οποίος περιλαμβάνει και την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού με τις καταγγελλόμενες καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών λόγω θεμάτων που ανέκυψαν με την αρχαιολογική και τη δασική υπηρεσία.

Η «ομάδα» που ξεκίνησε να κερδίζει… δεν αλλάζει! Για περισσότερα και αποκαλυπτικότερα διαβάστε ΕΔΩ 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια