ΕΛ.ΠΕ.: Τα Ελληνικά Καύσιμα απορρόφησαν την ΕΚΟ

Στόχος η βελτιστοποίηση της εταιρικής δομής, η μείωση του κόστους λειτουργίας, αλλά και η περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του ομίλου στην ελληνική αγορά

563

 

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη η στρατηγική επιλογή του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια για τη συγχώνευση, δι’ απορροφήσεως, της «ΕΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ» από την «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Η συγκεκριμένη κίνηση κρίθηκε σκόπιμη και συμφέρουσα, καθώς αναμένεται να οδηγήσει σε βελτιστοποίηση της εταιρικής δομής, σε μείωση του κόστους λειτουργίας, αλλά και σε περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του ομίλου στην ελληνική αγορά, όπου σήμερα διαθέτει συνολικά 1.725 πρατήρια (922 με το εμπορικό σήμα της ΕΚΟ και άλλα 803 της BP), εκ των οποίων τα 177 ανήκουν στο δίκτυο των ιδιολειτουργούντων.

Η συγχώνευση έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή της «ΕΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ» από τα μητρώα των εταιρειών και την παύση της νομικής της ύπαρξης. Το σύνολο της περιουσίας της, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις της, περιλαμβανομένων των διοικητικών αδειών που έχουν εκδοθεί υπέρ της, μεταβιβάζονται στην «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΕ».

Παράλληλα, τροποποιείται η επωνυμία της απορροφώσας εταιρείας σε «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ KAI ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», με διακριτικό τίτλο «ΕΚΟ ΑΒΕΕ». Για τις συναλλαγές της εταιρείας με το εξωτερικό η επωνυμία θα αποδίδεται στα αγγλικά, ως «HELLENIC FUELS AND LUBRICANTS INDUSTRIAL AND COMMERCIAL S.A.».

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια