Ελεύθεροι οι έξι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ

609

Ελεύθεροι δίχως περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα, η δίωξη σε βάρος τους είχε ασκηθεί μετά από έρευνες των εισαγγελέων Διαφθοράς Αγγελικής Τριανταφύλλου και Ιωάννη Σέβη, οι οποίοι τους καταλόγισαν στο εισαγγελικό πόρισμα ευθύνες για τη ζημιά που επήλθε στο Δημόσιο από την πώληση και την εκμίσθωση των συγκεκριμένων ακινήτων.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και τρεις αλλοδαποί τεχνοκράτες, υποστήριξαν ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς Κωνσταντίνου Σαργιώτη ότι ο ρόλος τους στο ΤΑΙΠΕΔ ήταν γνωμοδοτικός και δεν ήταν αυτοί που έπαιρναν τις αποφάσεις. Η υπερασπιστική τους γραμμή, όπως εκφράστηκε από τους δικηγόρους τους Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Γιάννη Γιαννίδη, είναι πως οι εμπειρογνώμονες δεν είναι δυνατόν να κατηγορηθούν για απιστία καθώς δεν είχαν εκ των πραγμάτων διαχειριστική ευθύνη έναντι του Δημοσίου.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια