ΕΚΤ: Θα υπάρξει μία «χαμένη γενιά» αν δεν γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

553

Τον φόβο ότι θα υπάρξει μια «χαμένη γενιά» στην Ευρώπη αν οι κυβερνήσεις των χωρών της Ένωσης δεν αυξήσουν τον ρυθμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, εκφράζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η ανεργία των νέων ξεπερνά (σε ποσοστό) τη συνολική ανεργία σε όλες τις χώρες. Αυτό ταλανίζει ήδη την οικονομία γιατί οι νέοι που θέλουν να εργαστούν αλλά δεν βρίσκουν δουλειά εμποδίζονται να αναπτύξουν τις ικανότητές τους», τόνισε σε ομιλία του στο Βερολίνο, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

Υπογραμμίζοντας ότι για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μίας «χαμένης γενιάς», οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να δράσουν άμεσα, ο κ. Κέρε χαιρέτισε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας σε πολλές χώρες όπου «η ακαμψία θεωρείτο ιδιαίτερα σοβαρή», φέρνοντας ως παραδείγματα την την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, ακόμη και τη Γερμανία πριν από μια δεκαετία και πλέον.

Αναφερόμενος στη Γαλλία, η οποία αποτελεί την δεύτερη πιο ισχυρή οικονομία της Ε.Ε. ο Γάλλος οικονομολόγος σημείωσε: «Έχει μείνει πίσω και μολονότι συζητείται αυτήν την περίοδο μια μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, θα πρέπει να δούμε αν είναι αρκετά φιλόδοξη για να δώσει ώθηση στην απασχόληση».

Ο Κερέ επέκρινε επίσης τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται για τη μεταρρύθμιση της αγοράς αγαθών και υπηρεσιών, ιδίως στη Γαλλία και τη Γερμανία. «Για να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη και να ενισχύσουμε τα θεμέλια της νομισματικής και οικονομικής ένωσής μας χρειαζόμαστε διευρυμένες και καλά ισορροπημένες μεταρρυθμίσεις τόσο στις χώρες-μέλη όσο και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις χρειαζόμαστε τώρα», κατέληξε ο κ. Κέρε

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια