Εισροές καταθέσεων 1% στις ελληνικές τράπεζες το γ’ τρίμηνο

Η έκθεση της Morgan Stanley επισημαίνει ότι οι τάσεις στη ρευστότητα βελτιώνονται...

600

 

Για μικτή εικόνα αυτό το τρίμηνο στις ελληνικές τράπεζες κάνει λόγο η Morgan Stanley σε έκθεσή της, επισημαίνοντας ότι οι τάσεις στη ρευστότητα βελτιώνονται, η κερδοφορία φαίνεται να είναι ανθεκτική, ωστόσο οι προβλέψεις παραμένουν σε μεγάλους όγκους.

Η αμερικανική τράπεζα περιμένει και οι τέσσερεις ελληνικές τράπεζες να ανακοινώσουν εισροές καταθέσεων της τάξης του 1% στο τρίμηνο, μετά τη χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων. Περιμένει επίσης περαιτέρω απομόχλευση, αν και με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνο, με τα δάνεια να υποχωρούν περίπου 1%.

Αναφέρει, ακόμα, ότι οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να εμφανίσουν περαιτέρω μείωση της εξάρτησής τους από την ακριβή χρηματοδότηση του ELA (κατά 0,7 με 5,25 δισ. ευρώ στο τρίμηνο), με οδηγό τις εισροές των καταθέσεων, περισσότερες συναλλαγές repo και προτίμηση στη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ (με μηδενικό κόστος ουσιαστικά).

Η Morgan Stanley βλέπει ανοδικά περιθώρια 31%-95% στις τιμές-στόχους που δίνει, ενώ σημειώνει ότι η σύσταση «equal-weight» αντανακλά την ακόμα εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη και την εκτίμησή της ότι η πραγματική μακροοικονομική και πολιτική σταθεροποίηση δεν έχει ακόμα συντελεστεί. Ειδικότερα, η MS δίνει για την Alpha Bank τιμή-στόχο 2,01 ευρώ, για τη Eurobank 0,79 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα 0,29 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς 0,25 ευρώ.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια