Εισβολή του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Οικονομικών [Video]

119

Ντου στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, με τα μέλη του Πανεργατικού Μετώπου να διαπληκτίζονται με τα ΜΑΤ.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τα ΜΑΤ για να διαμαρτυρηθούν για το πολυνομοσχέδιο.

Τα ΜΑΤ, αρχικά, πήραν διαταγές να πάνε στην είσοδο του υπουργείου, ωστόσο, μετά την ένταση που υπήρξε αποχώρησαν. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ φορούσαν μάσκες και ανέμεναν εντολή για χρήση χημικών, ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ πετούσαν τρικάκια και αποδοκίμαζαν την παρουσία των αστυνομικών.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ με κόκκινη μπογιά έγραψαν σε ρόλα «Κάτω τα χέρια από την απεργία», ενώ τρεις από τους συγκεντρωθέντες ανέβηκαν σε σκάλα και τοποθέτησαν πανό στο υπουργείο Οικονομικών, «βαφτίζοντάς» το υπουργείο πλειστηριασμών, φοροληστείας και χαρατσιών.

Να θυμίσουμε πως την Τρίτη, το ΠΑΜΕ έφτασε μέχρι το γραφείο της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Κατηγόρησαν την υπουργό Εργασίας ότι μένει αμετακίνητη στις θέσεις της σε ό,τι αφορά στο δικαίωμα στην απεργία, αφού η ίδια επέμεινε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει πίσω το νέο πλαίσιο για την απεργία.

«Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα. Πάρτε το πίσω», φώναζαν τα μέλη του ΠΑΜΕ και συμπλήρωναν «πάρτε πίσω τον αδελφοκτόνο νόμο».

«Δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε. Εχετε έρθει τόσες φορές εδώ και τα έχουμε πει» τόνιζε η υπουργός στα διαμαρτυρόμενα στελέχη του ΠΑΜΕ.

Προηγουμένως τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν ξηλώσει με λοστάρια τα ρολά και μπήκαν στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας επί της οδού Σταδίου.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια