ΕΔΩ και ΤΩΡΑ συμφωνία, χωρίς ιδεοληψίες και τακτικισμούς! [Φωτο: Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η ΑΞΙΑ»]

Με ικανά πρόσωπα η νέα διακυβέρνηση Τσίπρα (αμέσως μετά την αξιολόγηση)!

3547

Κερδίζοντας ο Αλέξης Τσίπρας τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, στις οποίες οδηγήθηκε η χώρα γιατί ο ίδιος εντίμως θέλησε να καθαρίσει το εσωκομματικό του τοπίο, αλλά και να νομιμοποιήσει στην κοινωνία τη συμφωνία του Ιουλίου, είχε μπροστά του ένα ξεκάθαρο μεγάλο στοίχημα, αποτελούμενο από τρεις πτυχές: Επιλογή ικανών και αποτελεσματικών συνεργατών, γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης και γενναίο μεταρρυθμιστικό έργο.

AXIA_01.indd

Εν τούτοις, ο πρωθυπουργός επέλεξε την τακτική των εσωκομματικών του ισορροπιών με τους εναπομείναντες των «53» βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τους συγκυβερνώντες ΑΝ.ΕΛ., οδηγώντας σε τραγική καθυστέρηση την αξιολόγηση.

Όταν, όμως, η κυβέρνηση έχει ήδη «χωνέψει» τα μέτρα της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου και αποδέχεται να πιει και το «πικρό ποτήρι» με τα επιπλέον 5,3 δισ., προτείνοντας μάλιστα η ίδια και τη ρήτρα των 3,6 δισ., τότε αν μη τι άλλο οφείλει έστω και σήμερα να βρει τον τρόπο νομιμοποίησης των μέτρων αυτών.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι για το καλό της χώρας, αλλά και το μέλλον της δικής του κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει εδώ και τώρα να προχωρήσει στο κλείσιμο της νέας αυτής συμφωνίας, και κατ’ επέκταση της αξιολόγησης, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στα επόμενα βήματά του.

Τώρα, αυτή την ώρα, θα διαφανεί η στόφα του ηγέτη, αν όντως είναι ηγέτης, επιχειρώντας το πρώτο αποφασιστικό και επιβλητικό βήμα του.

Περισσότερα επ’ αυτού (κι άλλα πολλά, ακόμη πιο «καυτά» και αποκαλυπτικά) στην εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ», που εκτάκτως αυτή την εβδομάδα, κυκλοφορεί από (αύριο) Μεγάλη Παρασκευή και μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα…

Καλή Ανάσταση! Καλό Πάσχα! 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια