Εγκρίθηκε από την ΕΚΤ η χαλάρωση των capital controls

752

Την εισήγηση που είχε κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος για χαλάρωση των capital controls, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος, πρόκειται για το πακέτο που είχε προαναγγείλει την προηγουμένη εβδομάδα στη Βουλή, ο διοικητής της Τράπεζας, Γιάννης Στουρνάρας.

Υπενθυμίζεται, ότι η πρόταση που παρουσίασε ο κ. Στουρνάρας, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων, περιλαμβάνει:

– άρση απαγόρευσης στην ανάληψη μετρητών όταν προέρχονται από νέες καταθέσεις σε μετρητά
– πλήρη άρση της απαγόρευσης για πρόωρη αποπληρωμή δανείων
– άρση από 10% σε 30% ελεύθερων κεφαλαίων που προέρχονται από εξωτερικό
– ανάληψη 840 ευρώ ανά 2 εβδομάδες. Δηλαδή αν κάποιος παραλείψει να πάρει τα 420 ευρώ στη μία εβδομάδα θα μπορεί να κάνει ανάληψη του διπλάσιου ποσού μετά από 2 εβδομάδες
– μείωση του χρόνου αποστολής εμβασμάτων στο εξωτερικό
– αύξηση των ορίων στη χρήση καρτών στο εξωτερικό με άνοιγμα πολλών διαδικτυακών αγορών
– αύξηση των μηνιαίων ορίων για αποστολή εμβασμάτων έως 1.000 ευρώ

Μετά την έγκριση της εν λόγω πρότασης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, απομένει μόνο η έκδοση ΦΕΚ προκειμένου να τεθούν σε ισχύ τα παραπάνω μέτρα.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια