Είχαν προειδοποιηθεί για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση οι γαλλικές αρχές

619

Τέσσερις ημέρες πριν την επίθεση των δυο τζιχαντιστών σε εκκλησία της πόλης Ρουέν, στη Νορμανδία, είχαν λάβει προειδοποίηση οι αρχές της χώρας για τη πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος σε γαλλικό έδαφος, όπως μεταδίδει το «RTL».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου, οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας είχαν λάβει μια πληροφορία από ξένη υπηρεσία η οποία ανέφερε ότι «ένας άντρας ήταν έτοιμος να λάβει μέρος σε επίθεση σε γαλλικό εθνικό έδαφος». Ωστόσο, η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία διέθετε μόνο μια φωτογραφία του εν λόγω υπόπτου, αλλά όχι το όνομα ή τη διεύθυνση κατοικίας του. Αν και η φωτογραφία εστάλη σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της γαλλικής επικράτειας, η κίνηση αυτή δεν ήταν αρκετή ώστε να αποτραπεί το μακελειό στην εκκλησία της Ρουέν.

Τελικά, ο άνδρας στη φωτογραφία που είχε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στα χέρια της, ήταν ο δεύτερος δράστης της επίθεσης στο ναό, ο 19χρονος Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Π., τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν εχθές στη δημοσιότητα.

Εν τω μεταξύ, το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε στο πρακτορείο «Αμακ» που πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση, βίντεο το οποίο οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία ορκίζονται πίστη  πίστη στον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια