Είναι γεγονός, έχουμε συμφωνία στις Βρυξέλλες – Κρίσιμο EuroWorking Group

762

Κινητικότητα στις Βρυξέλλες λίγο πριν τη συνεδρίαση του Euroworking Group (19:00 ώρα Ελλάδας) καθώς υπάρχει έντονη φημολογία πως κλείδωσε η συμφωνία για το πολυνομοσχέδιο των 5,4 δις. ευρώ ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κείμενο της συμφωνίας εξετάζεται από την ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης, ενώ περιέχει και την πρόβλεψη για τον εφεδρικό μηχανισμό περικοπής δημοσιονομικών δαπανών, τον λεγόμενο και αλλιώς «κόφτη».

Oλα θα κριθούν στην αποψινή συνεδρίαση του Euro Working Group, που θα αρχίσει στις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας). Εκεί, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τεχνικό επίπεδο η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Τα τεχνικά κλιμάκια των υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να έρθουν σε συμφωνία στις αποψινές τους διαβουλεύσεις για το πρώτο πακέτο ύψους 5,4 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, αναμένεται να υπάρξει συμφωνία και στον μηχανισμό εφεδρικών μέτρων ύψους 3.6 δις ευρώ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε ανακοινώσει ήδη από την Δευτέρα την αρχική συμφωνία που υπήρχε για την ελληνική πρόταση του μηχανισμού «κόφτη» και πλέον παρέμενε να συζητηθούν και να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες του.

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως το πρώτο θέμα συνεδρίασης των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες θα είναι το ελληνικό χρέος και θα λάβουν μέρος και η Κομισιόν αλλά και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM). Ο διάλογος τους θα επικεντρωθεί γύρω από την πρόταση του ESM για αγορά μέρους των δανείων της Ελλάδας από το ΔΝΤ με υψηλό επιτόκιο, στον ESM.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς ανακοίνωσε για αύριο τη διεξαγωγή ενημέρωσης με αντικείμενο την εφαρμογή της συμφωνίας από τον επικεφαλής της Κομισιόν στην Τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο στις 13:30.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια