Είμαστε οι ποδηλάτες που θα οδηγήσουν το όχημα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο του Λαϊκού Κογκρέσου

389

Οι σχέσεις Ελλάδας και Κίνας μοιάζουν με ποδήλατο, η μια ρόδα είναι η οικονομική συνεργασία και η άλλη είναι η συνεργασία στον πολιτισμό και την παιδεία. Εμείς είμαστε οι ποδηλάτες που θα οδηγήσουν το όχημα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της κινεζικής Εθνοσυνέλευσης, Λι Κετσιάνγκ.

Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα αναπτύσσονται σε αμοιβαία επωφελή βάση είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Κίνα έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο την αναζωογόνησή της και από την πλευρά της, η Ελλάδα έχει στόχο την εθνική της αναγέννηση έως το 2021.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Λαϊκού Κογκρέσου τόνισε ότι, στα 44 χρόνια που έχουν καθιδρυθεί οι σχέσεις των δύο χωρών, προχωρούν ιδιαίτερα δυναμικά. Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα πέρασε με θετικό τρόπο τη φάση της αξιολόγησης.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια