Είμαστε κοντά σε συμφωνία λέει ο Γιούνκερ και ζητεί κούρεμα του χρέους

527

 

Σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την άλλη πλευρά του ατλαντικού βρίσκεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μέσω της «Le Monde», ζητεί «κούρεμα» του χρέους.

«Έχουμε πάρει πολλά από τους Έλληνες, αλλά τους έχουμε δώσει λίγα», σημειώνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα και συμπληρώνει: «Εάν μειώναμε το ελληνικό χρέος τώρα δεν θα είχε καμία χρησιμότητα για τη χώρα, δεδομένου ότι δεν υποχρεούται να αποπληρώσει τίποτα τα επόμενα χρόνια. Θα ήταν όμως η αναγνώριση της συλλογικής προσπάθειας που έχει καταβληθεί από τους Έλληνες».

«Τους έχουμε πάρει πολλά, τους έχουμε δώσει λίγα. Θα πρέπει τουλάχιστον να τους επιστρέψουμε την αξιοπρέπειά τους», είπε ο Γιούνκερ και υπενθύμισε τις κολοσσιαίες προσπάθειες του την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και στο ενιαίο νόμισμα.

 

«Είμαστε εντελώς κοντά για μια νέα συμφωνία για το πρόγραμμα προσαρμογής, επικροτώ» είπε τις προσπάθειες των Ελλήνων». Μάλιστα με αφορμή τις αιματηρές διαδηλώσεις στη Γαλλία για τα εργασιακά , ο Γιούνκερ αναρωτήθηκε ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις στην περίπτωση που ο Ολάντ θα  έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σαν αυτές που επιβλήθηκαν στους Έλληνες,  «Τη στιγμή μάλιστα που η εργασιακή μεταρρύθμιση που επιθυμεί να επιβάλει η κυβέρνηση είναι το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε» συμπλήρωσε.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια