Είδος εισβολής χαρακτηρίζει το «Pokemon Go», ο Όλιβερ Στόουν (βίντεο)

531

Ως ένα νέο είδος εισβολής στην ιδιωτική ζωή των ατόμων που μπορεί να οδηγήσει σε ολοκληρωτισμό χαρακτηρίζει ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν τη νέα μανία «Pokemon Go».

Ο 69χρονος σκηνοθέτης έκανε τις δηλώσεις στο Comic-Con του Σαν Ντιέγκο, σε ένα πάνελ για την παρουσίαση της νέας του ταινίας με τίτλο «Snowden» που αναμένεται στις 16 Σεπτεμβρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες, με τον Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ στον ρόλο του Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο Όλιβερ Στόουν ερωτηθείς για τις ανησυχίες ασφάλειας που εκφράζονται σχετικά με το «Pokemon Go» , τόνισε ότι οι εταιρείες οδηγούν τις κοινωνίες σε έναν καπιταλισμό επιτήρησης που παρακολουθεί και καταγράφει τις συμπεριφορές των ατόμων. Μάλιστα είπε πως είναι μια νέα μορφή εισβολής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δικτατορία.

Oliver-Stone

«Τα κέρδη για εταιρείες όπως η google  είναι τεράστια. Έχουν επενδύσει τεράστια χρηματικά ποσά σε βάσεις δεδομένων, για το τι είσαι, τι αγοράζεις, τι σου αρέσει και τη συμπεριφορά σου. Είναι αυτό που κάποιοι έχουν αποκαλέσει τον καπιταλισμό της επιτήρησης.  Σύντομα, θα δούμε ένα νέο είδος, ειλικρινά, μιας κοινωνίας ρομπότ. Είναι αυτό που αποκαλούμε ολοκληρωτισμό», τόνισε ο Στόουν .
https://www.youtube.com/watch?v=2sj2iQyBTQs
Το «Pokemon Go», το οποίο είναι δωρεάν, έχει δεχθεί κριτική ότι μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάθε λογαριασμό Google, συμπεριλαμβανομένων των e-mail και των κωδικών.

Οι κατασκευάστρια εταιρεία της εφαρμογής, Niantic, επιμένει ότι αυτή η κίνηση δεν έγινε με πρόθεση και διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι δεν συλλέγει δεδομένα τους.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια