Δ. Βίτσας για εκλογικό νόμο: Αναδιατάσσεται το πολιτικό σύστημα, δεν οδηγούμαστε στην ακυβερνησία

616

Της κυβερνητικής πρότασης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου υπεραμύνθηκε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του «ΣΚΑΪ», ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, υπογραμμίζοντας πως με το «νέο εκλογικό νόμο αναδιατάσσεται το πολιτικό σύστημα, δεν δημιουργούνται καταστάσεις ακυβερνησίας» αλλά αντίθετα «δημιουργούνται συνασπισμοί και παρατάξεις ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος με σαφές πρόγραμμα, που δίνουν έτσι στον πολίτη τη δυνατότητα να παρέμβει στο εκλογικό σύστημα».

Ο κ. Βίτσας έστρεψε τα βέλη του κατά των περισσότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία -όπως είπε- ασκούν μικροπολιτικού χαρακτήρα πολιτική. «Το γεγονός ότι αφαιρείται το μπόνους από το πρώτο κόμμα, δηλαδή οι χαμένες έδρες των υπόλοιπων κομμάτων είναι θετικό…Θύμωσε ο ένας γιατί δεν το κάναμε χθες ή δεν το κάναμε αύριο; το κάνουμε τώρα. Έπρεπε να το κάνουμε μακριά από εκλογική περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο με το νέο εκλογικό νόμο να υπάρξουν καταστάσεις ακυβερνησίας, έκανε λόγο για «έωλη» λογική και σημείωσε πως το δημόσιο οφείλει να λειτουργεί στα βασικά του και να μην εξαρτάται από τις κυβερνητικές αλλαγές. Μάλιστα, στάθηκε στο παράδειγμα το Βελγίου το οποίου ο δημόσιος τομέα λειτούργησε για ενάμιση χρόνο υπό το καθεστώς ακυβερνησίας, ενώ ανέφερε πως οι μεταρρυθμίσεις Βερναρδάκη βρίσκονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά με την παραχώρηση δικαιώματος ψήφου από τα 17 έτη, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αφού υπενθύμισε πως σε αρκετές χώρες οι νέοι ψηφίζουν από τα 16, τόνισε πως «η νέα γενιά έχει όλο το μέλλον μπροστά της και πρέπει να εκπαιδεύεται από το πολιτικό σύστημα και να εκπαιδεύει το πολιτικό σύστημα».

«Είναι ανοησίες τα περί σχεδίου Β ούτε υπήρχαν ούτε μπορούσαν να υπάρξουν αυτά…Το ΥΕΘΑ είναι προσηλωμένο στην πατριωτική του πολιτική», ξεκαθάρισε αναφερόμενος στα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, ο αναπληρωτής υπουργός.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια