Δύσκολες ώρες για ξενοδόχους !

287

Δασκαλαντωνάκης-Χυτήρογλου

Πολλά και ποικίλα ερωτήματα προκαλεί η παραχώρηση από συστημική τράπεζα του ακινήτου Χυτήρογλου στη Μητροπόλεως στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη για τη διαμόρφωσή του σε ξενοδοχείο. Σε τι κατάσταση οικονομική βρίσκεται ο ξενοδοχειακός όμιλος που επιτρέπει στην τράπεζα να του παραχωρήσει το ακίνητο; Τι ύψους δάνεια έχει; Τα εξυπηρετεί; Και πώς εξελίσσεται η ενδοοικογενειακή σύγκρουση λόγω της οποίας γίναμε μάρτυρες απίστευτων καταγγελιών ως προς τις εγγυήσεις των δανείων!

Το τελεσίγραφο σε Μαντωνανάκη

Πολλά ερωτήματα ακόμη προκαλεί η περίπτωση Μαντωνανάκη και των δανείων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεών του. Έληξε ή όχι η προθεσμία τακτοποίησης των δανείων που είχε προσδιορισθεί από τις τράπεζες; Και αν ναι, πώς ο όμιλος κατάστρωσε σχέδια πώλησης κατοικιών και ανέγερσης καινούριων;

Λασκαρίδης, Κριεζώτου και King George

Στην Αθήνα, πάντως, και ειδικότερα στην Κριεζώτου, το ζήτημα του ξενοδοχείου δεν έχει ακόμη λυθεί και η οικογένεια Λασκαρίδη δεν μπορεί ακόμη μα καταστρώσει οριστικά πλάνα. Τα πράγματα, δυστυχώς, βαδίζουν όπως με το King George. Εκεί που ανέμεναν τίμημα 22 εκατ., όπως αρχικά είχε υπολογισθεί αυτό λόγω εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εκτινάχθηκε στα 40 plus!!!

Το Χιλτον, οι Τουρκοέλληνες και οι προεισπράξεις από την πώληση κατοικιών

Εν τω μεταξύ, ανοιχτή παραμένει η διαπραγμάτευση για την αλυσίδα με την οποία θα συνεργαστούν στο ξενοδοχείο Χίλτον οι νέοι μέτοχοι, Τούρκοι και Έλληνες! Οι συζητήσεις της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου και των Τούρκων συνεταίρων του με τη Four Seasons δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ κολλημένες είναι και οι διαπραγματεύσεις με τη Mandarin!

Έτσι, δεν αποκλείεται να παραμείνει η Χίλτον μέχρι νεωτέρας και οι μέτοχοι να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν το επιχειρηματικό σχέδιο προπουλώντας κατοικίες μέσα στο ξενοδοχείο και προεισπράττοντας τα απαιτούμενα για την επένδυση κεφάλαια! Φαντάζεστε τις κατοικίες να τις προαγοράσει καμμιά τράπεζα; Άρα να χρηματοδοτήσει την επένδυση διά της πλαγίας!

Η μεγάλη επιστροφή του Σωκ. Κόκκαλη

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που έχουν κλείσει τις μεγαλύτερες δουλειές στην Ελλάδα της νέας τάξης πραγμάτων. Το έργο της ΕΡΓΟΣΕ, ύψους 122 εκατ. που ανέλαβε η Ιντρακάτ, έρχεται απλώς να πιστοποιήσει τη θεαματική επαναφορά στο προσκήνιο του ομίλου που κυριάρχησε τις δεκαετίες του 1990 και του 2000.

Και δεν είναι μόνο η ΕΡΓΟΣΕ, είναι και η Fraport με τα έργα των αεροδρομίων, είναι και η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ για την Ιντραλότ, είναι και οι δουλειές με το υπ. Άμυνας και τα ακίνητα. Επιπλέον, συζητείται σε επιχειρηματικούς κύκλους η επικείμενη συνεργασία της Ιντραλότ με τον όμιλο Λασκαρίδη και τη μεταφορά του καζίνου Πάρνηθας στο Μαρούσι. Η ολική επαναφορά είναι πλέον οφθαλμοφανής!

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια