Δύο από τους κατηγορούμενους αναγνώρισε μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

471

Αυτούς που είδε στην καφετέρια Κοράλλι, λίγο πριν δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας, αναγνώρισε ο Νικόλαος Μαντάς, στα πρόσωπα δύο εκ των κατηγορουμένων της δικογραφίας για την υπόθεση.

Ο μάρτυρας, ο οποίος ήταν το βράδυ της δολοφονίας στην καφετέρια που βρισκόταν και ο 34χρονος μουσικός με την παρέα του, έδωσε τα χαρακτηριστικά δύο προσώπων που είχε προσέξει. Ο πρώτος από αυτούς βρισκόταν έξω από την καφετέρια και του κίνησε το ενδιαφέρον γιατί είχε στο μπράτσο ένα τατουάζ με έναν μαίανδρο. Όπως κατέθεσε, τον είχε δει σε ένα βίντεο στο YouTube, το οποίο αφορούσε επίσκεψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και φαινόταν να μιλάει σε αυτήν την εκδήλωση. Ο δεύτερος που θυμάται, όπως είπε ο κ. Μαντάς, ήταν ένας που καθόταν μέσα στην καφετέρια με άλλους δύο και τον είδε καλά, γιατί περνώντας από το τραπέζι του μουσικού σκόνταψε πάνω σε έναν από τους φίλους του Παύλου Φύσσα, αλλά και «γιατί μας κοίταζε η παρέα του. Μιλούσαν στα τηλέφωνα και μας κοίταζαν».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε όλους τους παρόντες κατηγορούμενους να σηκωθούν όρθιοι και ζήτησε από τον μάρτυρα να καταθέσει, εάν ανάμεσα τους αναγνωρίζει τα δύο άτομα που είδε στο Κοράλλι, καθώς και όποιον άλλον είδε εκείνη τη νύχτα.

Ο κ. Μαντάς αναγνώρισε στο πρόσωπο του κατηγορούμενου Αναστασίου Μιχάλαρου εκείνον που είδε έξω από την καφετέρια. «Αυτός είναι ο άνθρωπος που είδα έξω από το μαγαζί, με το τατουάζ», είπε δείχνοντας τον κατηγορούμενο, ενώ κατέθεσε πως αυτός που σκόνταψε, μέσα στο μαγαζί, σε μέλος της παρέας του Παύλου Φύσσα είναι ο κατηγορούμενος Ιωάννης Άγγος. Ο κ. Μαντάς, απαντώντας σε ερώτηση, διευκρίνισε πως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν αυτοί οι δύο συμμετείχαν στην ομάδα που επιτέθηκε στην παρέα τους, όταν έφευγαν από την καφετέρια. Ερωτηθείς από την πρόεδρο, εάν αναγνωρίζει άλλον κατηγορούμενο, σημείωσε πως, πλην των δύο και του Γιώργου Ρουπακιά, δεν αναγνωρίζει άλλον κατηγορούμενο. Μάλιστα, για τον δράστη της δολοφονίας, ο μάρτυρας υποστήριξε: «Τον είδαμε για πρώτη φορά εκεί και υποθέσαμε ότι ήταν αστυνομικός. Ήταν ήρεμος και μιλούσε στο κινητό του. Αργότερα μάθαμε ποιος ήταν».

Περιγράφοντας τα λεπτά που προηγήθηκαν της δολοφονίας, ο κ. Μαντάς ανέφερε πως όταν βγήκαν από την καφετέρια, είδαν περίπου δέκα άτομα με σκούρα ρούχα και στη συνέχεια έγιναν 35 με 40. Η πρόεδρος του ζήτησε να καταθέσει την εντύπωση που σχημάτισε εκείνη τη στιγμή γι’ αυτό που συνέβαινε. Ο κ. Μαντάς είπε πως του δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι «υπάρχει μία ομάδα, η οποία συγκροτείται άμεσα για κάποιο λόγο. Για μία επίθεση. Και αυτό αποδείχθηκε. Μας είχαν κλείσει τον δρόμο και άρχισαν όλοι μαζί να βγαίνουν σαν ομάδα, φωνάζοντας, βρίζοντας».

Στην κατάθεσή του ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε και στη βίαιη επίθεση που δέχθηκαν ο ίδιος, ο Μιχάλης Ξυπόλητος- φίλος του μουσικού και μάρτυρας στη δίκη- και άλλοι δύο, την ημέρα έναρξης της δίκης, στις 20 Απριλίου 2015, ενώ προσέρχονταν στο δικαστήριο. Ο μάρτυρας είπε πως ομάδα προσώπων τούς επιτέθηκε οργανωμένα και τους χτύπησε με κλωτσιές και μπουνιές.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια